Herning video checkout

 

Vores fastlandskorrespondent Bo har tjekket Herning hallen ud. Team Everslick sadler ikke samme dag som de rider.

Rygterne svirrede om, at den midtjyske skatescene var genopstået ligesom det kropsliggjorte idol af det hedengangne Smyrna skatecenter. Derfor rev det sydvestjyske Team Everslick en aften ud af familiehyggen og satte kursen mod Kulturfabrikken i Herning.

Det kan være lidt svært at skabe sig et hurtigt overblik over hallen, da der er proppet rigtig mange transitioner, banks og curbs ind. De aldrende herrers tanker henledtes til tidligere omtalte Smyrna skatecenters kompakte areal. Men efter kort tid var køreturen rystet ud af benene og det var tid til at få lagt de første ollier ned.

Der er som nævnt rigtig mange forskellige transitioner i hallen. Der er derfor en quarter og et corner for enhver smag. Særligt fandt flere fra Team Everslick stor glæde ved Spinen, der er en klart undervurderet hobby. Hallens mange elementer gør, at der kan bruges meget godt tid på at bikse med tricks og transfers på vidt forskellige elementer. Det er klart en af hallens styrker.

En anden af hallens styrker er det håndværksmæssige finish. Der er lagt kærlighed i ramperne og tænkt i løsninger, der fik Teamet til at kigge to gange. Eksempelvis var der anvendt ”TIK”, som er noget lim, der normalt anvendes til indkørsler, til at smelte ramperne fast til underlaget. Det virkede godt. Så tomlerne op for byggeriet.

Hvad hallen har i gode transitioner og biksemuligheder mangler den desværre i linjer. Det virkede ikke til, at hallen var tænkt som en helhed. Til trods for mange års erfaring lykkedes det ikke rigtigt Team Everslick at få cruiseren på. Sessionen bar derfor i høj grad præg af en-linie-skating som i 90erne. Quarter, spine, quarter. Quater, spine, quarter. Det er godt for dem, der kan lide at skiftes til at køre og se hinanden. Men vil man gerne carve, er det nederen. Det er heller ikke alle ting, der er placeret godt. Det er eksempelvis svært at fuldt udbytte at quarterpiperne på det store corner. Der er placeret en stor førerbunker af en funbox midt i hallen. Den smadrer de fleste muligheder for at holde gang i en god linie. Rygterne siger dog, at hallen fortsat er i udvikling. Så der er håb for den sidste sammenhængende og helhedsorienterede del også bliver landet.

Kulturfabrikken er en svær størrelse at anmelde. Da det kan være sjovt at bikse på de mange transitioner mv., men ærgerligt at der ikke kan carves igennem. Men da Team Everslick stadig havde lyst til mere efter tre timers sess, kan det ikke være helt galt. Team Everslick anbefaler derfor Kulturfabrikken til en god omgang jysk bikse-sesh, hvor der er fokus på at få sat en masse forskellige tricks på et hav af trannys.

Folkeverten blev ikke afprøvet. Der er derfor mere en grund til at komme igen. Team Everslick sadler ikke samme dag som de rider. Derfor har Dennis Gram været ørnens øje og filmet et view over hallen.