Tilstandsrapporten - XVII - Beton boom i Danmark

XVII intro

Så er tilstandsrapporten tilbage med masser af skatepark nyheder.

 

Jägers
Byggeriet af det første skateplaza i Københavnsområdet skrider hastigt fremad. Da jeg spurgte Teit hvornår det står færdigt kom han med følgende indviklede forklaring. "Jägers har ikke pt en fuldstænding afleveringsdato. Det er en kompleks sag da skateparken er delt op i to entrepriser: Udendørs skatepark og hallen. En stor den af udearealet kan først færdiggøres når hallens struktur (søljer og tag) er opført. Derfor vil der være en delåbning af udearealet og dette vil sandsynligvis være midt/slut September -men som sagt, vil kun være en del af udearealet. Forpladsen foran hallen vil først kunne skates når hallen står der hvilket sandsynligvis bliver i foråret og dette er det største sammenhængende flatground areal med granit bænke osv."

jagers1

Det må bare konstateres at det de har bygget indtil nu ser brandgodt ud. Der er tænkt over detaljerne og mon ikke Teit holder byggesjakket i ørene så der ikke bliver sjusket med noget.

jagers2

 

RUC bowl Roskilde

roskilde1

Roskilde går skateboard amok og det nyeste projekt er en Bowl ved RUC campus. Det er Wonder Concrete der har støbt bowlen og som de skriver på deres t-shirts så er de professionelle og nogle af mændene bag har en lang historik indenfor bowl skateboarding i Danmark. Bowlen er næsten færdig og burde kunne skates inden længe.

roskilde2

 

Byg ikke en skatepark med Rhino-Ramps

Nogle der ikke er professionelle på området og ej heller har en historik indenfor skating er det danske legeplads firma UNO der lige er begyndt at sælge Rhinoramps i Danmark. Jeg kan på det kraftigste fraråde at købe nogle elementer fra dem eller bygge en skatepark med ramper fra Rhino ramps som Uno eller andre sælger. Måske kan ramperne fås til en fin pris og de garanterer en god holdbarhed men hvis ikke en skaterpark er designet og tænkt ordentligt igennem så ender man blot med noget som skaterne og børnene på løbehjul ikke får meget glæde af. Et klokkeklart eksempel på dette er den nyeste skatepark i Måløv hvor der bare er opsat et par ramper i et hjørne af en parkeringsplads. Uden tanke på hvordan man benytter ramperne og hvad brugerne egentlig ønsker. Spild af skatteborgernes penge.

maaloev-skateboard-ballerup2  

I Island er det gået helt galt med Rhino Ramps.

rhino1

De har Rhino ramps mange steder i landet og mange steder er de opstillet meget dårligt, et sted er det dog gået helt galt. Her har de kopieret en Rhino park og støbt den i beton, fundet ud af at det var ubrugeligt, bygget en anden ubrugelig beton "street park" 500m. derfra og så dækket det første skatepark forsøg med kunstgræs. 

reykjavik2

reykjavik1

Tænk lidt over det og vælg så noget andet end Rhino Ramps hvis du skal bygge en skatepark.  


Løgstør

En anden by der heller ikke har været heldige med kommunens valg af skatepark leverandør er Løgstør. Se billederne her. Hvad tænker de mon på dem der har bestilt denne skatepark. Hvorfor har de ikke kigget på hvad nabo kommunen Lemvig har gjort. Lemvigs løsning er helt fantastisk og er et forbillede for andre. Det er forståeligt at der er noget der hedder budget og penge og at man måske ikke har mulighed for at bruge mange millioner, men derfor burde det ikke forhindre kommunerne i at bruge lidt penge på rådgivning inden de investerer i en ubrugelig skatepark.

loegstoer

Når jeg snakker om rådgivning og byggeri af skateparks så er her links til nogle af de danske firmaer der er specialister på skatepark området.

Pivotech, SNE Architechs, Glifberg+Lykke, Wonder Concrete, FSR

 

Streetdome - Haderslev

Sønderjyllands perle er ved at være færdig og det ser super godt ud. Hvis du vil læse nærmere om den forestående åbning samt se flere billeder tjek deres web ud her.  

streetdome2

 

streetdome3

streetdome1

 

Freinetskolen valby

Wonder Concrete har benyttet sommerferien til at lave en lille skatepark i en skolegård i Valby. Sådan skal det gøres.

valby-beton

 

Farum

Der er også noget nyt beton på vej i Farum. Endnu engang er det flittige Wonder Concrete der er på spil.

farum

 

farum2

 

Hørsholm

Beton bowlen med tilhørende mini-rampe og lille flow bowl er blevet færdig. 5 stjerner herfra og et lille videoklip fra vores udflugt dertil.

 

Oslo skatelite Bowl

Som service til vores norske læsere og fans af Ben & Butch er her et par billeder af deres nye Skatelite bowl. Som altid venter vi på noget friskt fjell footage.

norge1

norge2

norge3

 

Enghave Plads

CPH SKATEPARK har rejst 60.000 til at gøre Enghaveplads færdig. Det vil sige rive træ quarteren ned og lukke af med Beton. Hvis du har nogle forslag så send dem endelig til CPH Skatepark i en mail. Tror ikke det nytter noget at skrive sine forslag i Galdeblæren. Jeg vil benytte spaltepladsen her til at anbefale en stram transition.

 

Kastanjedramaet i fælledparken

Meningerne er delte og mange har åbenbart store følelser for et gammelt træ men faktum er at kommunen har givet skaterne en kollektiv straf. Straffen går på at reperationerne i Fælledparken er udskudt på ubestemt tid. Pengene går istedet til at fjerne det døende kastanje træ.

Det var alt for denne gang. Husk, der er masser at skate på derude så kom igang!

p.s. Der går rygter om en folkevert i Hal12 i Roskilde men finans forhandlingerne omkring nybyggeri er ikke helt faldet på plads endnu.