Kånkretetour 2014 – Hostile takeover - jyllandscrewet

jyskbeton6

Som det tidligere er blevet nævnt, så sadler Team Everslick ikke samme dag, som de ridder. Derfor et tilbagekast til da sommeren var ung.

 

Stærkt inspireret af heltene fra Skateboard.dk havde Team everslick længe talt om, at det var på tide at få set nærmere på de betonparks, der var skudt op i det jyske. Datoen blev fastlagt, en begivenhed blev oprettet på teamets FB-gruppe og Kånkrete-tour 2014 var en realitet. Turen skulle gå til Frilands økologiske bowl den ene dag og Lemvigs fiskerbeton den efterfølgende dag.

Sideløbende med at Team Everslick planlagde deres lille betontur, var andre kræfter i spil. I det kronjyske smed Kim Bisblerg et billede af en kompressor og et Elephant board op på fjæsen, hvilket startede en lavine. Hvad der startede som en lille session for det vestjyske team havde pludseligt udviklet sig til en stor Old boys sesh for de jyske sølvræve.

jyskbeton01

Kims billede af board og kompressor

Thorbjørn, der måske er bedst kendt for at lægge grund til de legendariske countryclubs, benyttede lejligheden til at få arrangeret en mindre fest, når nu der alligevel var en flok aldrende skatere i nabolaget. Team Everslick lagde derfor vejen for Allingåbro for at komme med den bestilte VIP-bus til Friland.

jyskbeton3

På Friland var der session på da Team everslick ankom. Skørpingcrewet fyrede op og en god omgang århusianere og Ålborgensere var repræsenteret..

I alt var der samlet omkring 20 Old boys og en håndfuld rookies til sommersesh på Friland.

jyskbeton1

Fra sessionen bør fremhæves Matz Svendsgård, der har fundet ungdommens kilde og skater som var det 1991. Jesper Andreasen skater ihærdigt og vedholder en trickpose fra da Stopelaar stod på board for første gang. Thor Iburg Christensen holdte også en høj standard dagen igennem. Lukas, den lokale bagmand, har helt styr på linjerne i sin baghave. Dan Gade, som undertegnede ikke har set siden Fabrikkens dage, fyrer stadig op til trods for en længere pause.

 

Generelt må det noteres at de jyske old boys stadig kan fyrer op under det board.

jyskbeton4

Et udpluk af deltagerne fra dagens sesh

Efter 6 timers skate i Frilandsbowlen og den nærliggende betonminirampe gik turen til Allingåbro, hvor Thorbjørn havde arrangeret en mini countryclub.

Grillern var tændte og det medbragte kød blev stegt, mens dagens heltegerninger blev vendt og diskuteret.

Et lokalt rockband spillede op til dans i garagen. Den obligatoriske cirkelpit var dog erstattet med en omgang rundtombordet bordtennis.

Aftenen blev på vanlig vis sluttet af med at forsamlingens stiveste person antændte et kæmpe bål ved brug af en masse benzin.

jyskbeton7

Dagen efter skulle Team Everslick mod Lemvig. De resterende old boys skulle tilbage til deres respektive byer, så der blev sagt tak for kampen, inden turen gik vestover med ømme ben og tømmermænd.

Det var et lettere bedrøvet syn, der mødte teamet, da de ankom til Lemvig. Arealet var oversvømmet med scooterkids. Til alt held kunne et flok bagstive gamle mænd, der alle vejer på den gode side af 90 kilo, få børnene til at holde tilbage.

jyskbeton5

Stille og roligt fik teamet rystet køreturen og gårdagens session ud af benene og fik gang i en sesh. Barry valgte dog at anskue arealet fra bilen, hvor han snuppede en morfar i stedet. Man er vel sportsmand.

Team Everslick måtte dog erkende at der ikke var til mange timers skating i benene og den første bil vendte tilbage mod Esbjerg efter kun halvanden times sesh.

Friluftland er klart turen værd. Bowlen indeholder mange forskellige corners i forskellige højder, tombstone, spine/speedbumcomb osv. Masser af mulighed for godt flow og fri leg i mange timer. Det eneste kritikpunkt skal være at den lave ende er lidt lav, så det kan være svært at holde farten rundt selvom der er indlagt et snedigt speedbum i midten. Men måske lidt hjemmebanefordel kan hjælpe på det.

Lemvig er sjov, men det er primært den dybe ende der rigtig fungerer. Men de skæve vinkler gør det til gengæld udfordrende og sjovt at få sat sin basispakke.

Der er fyldt med scootere, så særligt de lave ender er umulige at få trænet på. Men temaet vurdering var at snakerunnet var for lavt.

Er du inden for en times kørsel, så tjeck det ud.

En lidt kedelig tendens tegner sig efter turen på de to spot. Det virker som, at man har en tendens til at bygge for lavt i det jyske. Haderslev maner forhåbentligt denne antagelse til jorden.