Vert Attack 9

På niende år trækker det hedengangne Pripps bryggeri eliten fra nær og fjern til Malmø, til hvad der efterhånden har vist sig at være et af årets helt store vertikale skateboarding begivenheder. Især de sidste par år, er det lykkedes at få den ene verdensstjerne efter den anden til at møde op, og i år var ingen undtagelse: Børn, unge, gamle og ikke mindst det stærke køn var, stærkt repræsenteret.

Hvis du ikke allerede er blevet mæt af at blive stopfodret med billeder og video fra Vert Attack 9, kan du med sindsro læse videre. Ellers vil jeg anbefale dig at smide et bræt under fødderne og smutte ud i forårssolen, interwebbet består alligevel mest af lige dele overspringshandlinger, porno og billeder af kattekillinger.

 Ffej kan sin historie!

Ffej - Kan sin historie!

Billeder: Kim Pedersen.

 Nicky Guerrero - Invert

Nicky Guerrero - Invert

Med 3 danskere i masters semifinalerne og Rune og Nicky i pro / am og masters finalen, var dansken også flot repræsenteret i lørdagens program. I år havde jeg fået strenge instrukser fra redaktionen: Der skulle være skateboarding i artiklen. Det skyldes nok snarere almen sløvsind, tidlig indtagelse af både humle og stærkere varer og en noget tilrøget blindgyde, at denne artikel ikke indeholder mere efterfest og skaterboardering, end decideret referat fra og omkring rampen. Musikken var sikkert god, jeg gik desværre glip af den.

 Rune Glifberg - FS Ollie

Rune Glifberg - FS Ollie

Det kan dårligt være en hemmelighed, men lad mig alligevel forsøge at spille med åbne kort: Hverken små snurretoppe eller de top professionelle er dem, der får min største opmærksomhed til et sådan event. Forstå mig ret, niveauet er jo absurd højt og imponerende, men når det kommer til stykket, bliver jeg mest optaget af koryfæerne på min egen alder, der stadig kan og så er der det med det stærke (og kønneste) køn. Der er så mange indtryk at jeg dårligt kan finde ud af hvordan jeg skal reagere. Med frontside events over kanalen og 540 i finalen, sloges jeg med et både kognitivt og moralsk problem: Skulle jeg være imponeret, misundelig, opstemt eller bare nedtrykt? Jeg er fan!

I Masters finalen, var der ud over de sædvanlige og noget rynkede ansigter, igen i år flere der ville være med i legen.

Thomas Madsen - FS Air

Thomas Madsen - FS Air


Matt Dove satte allerede standarden fredag, med en bs 360 ollie late shuv it. Med Neal Hendrix, Tony Hawk, Darren Navarette, Lincoln Ueda, m.fl. var der fyldt op med århundreder af skateboard erfaring på platformen.

Matt Dove - Melon Fakie

Matt Dove - Melon Fakie

Gurumanden måtte se sig relegeret til en fjerde plads i år, absolut ikke noget at skamme sig over til en sådan session. Det klædte J-Mag at blande sig i sit eget event, han vandt vist også udklædningskonkurrencen?

Ronni Gomez - BS Ollie

Ronnie Gomez - BS Ollie

Jeg ville være et slet skarn, hvis ikke også Pro finalen får et par ord med. Rune havde været et par gange over sundet med Kring, Madsen og Gyromanen. Det sås: han var sulten, ærgerrig og skatede godt. Men blev i år forvist fra podiet. Bob Burnquist var den eneste fra den gamle garde, der kunne blande sig på podiet. Jimmi Wilkins fs alley oop ollie’s over kanallen er åndsvagt gode, alle Chris Russels disaster variationer er bare åndsvage, men at Sam Beckett snuppede førstepladsen, er ren logik.

 Sam Beckett - BS Air

Sam Beckett - BS Air

Med endnu et succesfuldt vertikalt arrangement afholdt i Kbh M., kan man undre sig over at resten af København ikke længere skal have muligheder for den slags udfoldelser. Både Bowl og Vert forsvinder i Copenhagen Skatepark. Og selvom X-Hall, eftersigende, snart bliver en realitet, bliver det aldrig en erstatning for den Vert der nu rives ned. Måske skal forklaringen findes i at dem, der er ansvarlige for denne beslutning kommer fra den generation, som glemte at skateboarding også lever på lodrette flader?

 Tony Hawk - Madonna

Tony Hawk - Madonna

Video fra Masters, Vert Attack når jeg får det redigeret.

Kelså’s billeder fra Vert Attack

Hoff’s billeder fra Vert Attack

P-Stones video fra Vert Attack