Knakken i Varde

Når Morten Knak ikke passer sine forpligtigelser i Jysk Skateforbund, så forfølger han FSR Beton rundt i landet og skater parkerne så snart betonen er tør. Skateboard.dk har derfor igen modtaget et spotcheck fra Knak. Denne gang fra Varde, som endnu ikke er åben for offentligheden.

Torsdag aften i Barrys Backyard: FSR crewet var lige i nærheden, så de ville lige ind og hilse på ved den lokale SeniorSession. Barrys famøse trærampe blev straffet hårdt den aften, hvilket resulterede i at  belægningen blev gennemhullet i det ene corner.

"Det var ikke sket med beton, Barry", konstaterede Balder.
- Med den sandhed hængende i luften inviterede han Team EverSlick ud til et Sneak Preview i Varde ugen efter, hvor deres seneste monument over den næste generations "Atlanterhavs-vold" forventedes at stå færdigt.
Således kompenseret var Barry på toppen igen, og så skulle vi jo bare sove 7 gange (+ middagslur) inden næste SpotCheck... 
Min forventning til stedet var baseret på en artikel bragt på skateboard.dk i Februar, så da vi rullede ind pladsen stod munden på vid gab. Det var større end jeg havde regnet med, og i "den lave ende" var der fyldt noget mere spas på. Samtidig var "den dybe ende" noget dybere, og vinklen ned mod denne var skærpet fra ca. 135 til 90 grader.
Den dybe ende er lidt svær for den tunge midaldrende veteran, men FSR-drengene var ikke nærige med trick tips - der var egentlig kun et enkelt... Mere fart på. 
Nemmere sagt end gjort - det er det med at finde en lidt større "nos" end den man havde med hjemmefra der kan være lidt svært. Så det må være projektet for resten af sommeren; How to pick up speeeed! 
 
Balder viser ungdommeliughed med en heftig FS Ollie, mens en aldrende Robert suger til sig. (foto af Nicki Dinesen)
 
Banens absolutte knudepunkt er området med den velproportionerede bank der blandt andet giver rige muligheder for klassisk bank-action herunder ungdommens flippetifliptrix og noget heftig lip-action (når "nossen" er vokset til).
Vinkelret på banken er der en halvhøj pukkel som kan angribes fra alle sider - og tilsyneladende også overflyves.
 
 
Bo V. sætter en FSR som tak til crewet. (foto af Nicki Dinesen)
 
Pukkel/bank-området giver nogle nemme muligheder for at udnytte den overfor stående lave ende med "eskalator-kurve" og et fornuftigt stykke lige coping til os der gerne lige vil slappe af med en 50-50 uden G-kraftspåvirkning. Højde/transitions forholdet er meget vellykket her, og det skulle ikke gerne volde besvær at komme på lip-højde. 
 
Der er grundlag for rigtig mange timers intens session og hygge tæt på hjertet af Varde.
 

Team EverSlicks udsendte har udfærdiget et ikke-interaktivt oversigtskort, der kan give lidt inspiration til de mange kommende besøg...