Knakkens nye hjemmebane

 

Endnu en gang har Morten Knak sendt et spotcheck fra et nyt og knapt overfladetørt areal. Denne gang fra hans nye hjemmebane i Esbjerg

Jysk Skateforbunds OldBoys-afdeling har mange selvpåtagede forpligtelser. Som fungerende facilitetschef har jeg den seneste tid haft en del muligheder for at inspicere arbejdsrutinerne bag både beton- og træbyggerierne i det vestlige hovedland. I Esbjerg er der to spændende projekter, og jeg har - under dække af at være skribent på skateboard.dk - insisteret på at få adgang til flere af processerne. 

I denne artikel vil jeg fokusere på SkateZonen i GAME StreetMekka i Esbjerg, som står færdigt, men er utilgængeligt for offentligheden indtil til 8. januar.
Scenen er sat!
Prolog:
Fredag aften i Varde - FSRs vidunderbalje skal sammen med resten af Kultur-spinderiet indvies officielt, der står nye lysmaster klar til at blive tændt kl. 18, og Varde Garden marcherer frem og tilbage med Lysstokke og store smil. I et betroet hverv - som mit - forsøges det at være tilstede hvor og når det påkræves, og evt. tage en enkelt for holdet hvis det skulle vise sig nødvendigt. Det blev det så på dagen, og den hungrende pøbel bød mig at skate som en pro. Jeg viste et fornemt kickturn og et dejligt langt og blødt frontside carve frem, men der var ikke meget begejstring at fornemme hos andre end mig. Ved henvendelse hos den lokale initiativtager viser det sig at der var blevet lovet en opvisning af høj kaliber (så det var nok ikke mig der var æresgæsten?). Balder, Stege, Herm og Hovedet var blevet fanget på motorvejen, imellem tung fyraftenstrafik og kollisioner, og dukker først op da jeg egenhændigt har skræmt de fleste af tilskuerne væk. Vi får en kort hyggesession sammen, men momentet er passeret. 
 
Imens andetsteds:
Beaver Concrete har knoklet som gale i flere måneder, og er nu endegyldigt færdige med deres entreprise i Esbjerg. Det er aftenen før allehelgensaften, og der er blevet udhulet græskar i skurvognen. Om få dage pakker crewet sammen for at vende næserne hjem mod Sverige/Canada. Jysk Skateforbunds OldBoysafdeling har med jævne mellemrum været indbudt og repræsenteret ved GAMEs planlægnings-events, og også flere gange tilbudt muskelkraft i bytte for indsigt. I aften veksles tjenesterne til det der er højest på ønskesedlen.
Beaver og FSR har historie sammen, og efter lidt mobilsummen aftales det at forlade 6800 til fordel for 6700. Facilitetschef og stifinder (Knakken) tilbyder at vise vej på den gode gammeldags måde, og Balder må kæmpe for at holde visuel kontakt med den sølvfarvede familiecontainer på de smalle, mørke markveje han lokkes ud på. Efter godt 20 minutters hæsblæsende rally (hmm) ruller de ophedede VW'er ind på remisegrunden i Esbjerg. Glade ansigter tager imod, og flere af forbundets spidser er mødt op, og er allerede i gang med strækøvelser og snørestøtter. 
 
 
Den store, ærefrygtindgydende dobbelte bowl - lav/dyb og mere 8-tal end kidney - vurderes og entres forsigtigt. Konstruktionen ser voldsom ud, men er forholdsvis tilgivende - dog skal der virkelig bruges kræfter for at komme ud af dybet og for en bowl-novice som mig kommer lige præcis det til at koste en del træningstimer - heldigvis...
Næsten forbundet med Bowlen er der en lang, lav L-formet bowl/minirampe, som virkelig kommer til at skabe glæde. I den fjerneste ende er der et stramt, lavt poolcorner og et ligeså stramt højt eskalerende poolcorner. Disse to er i forbindelse med et halvlangt minirampestykke der vinkles af med en 90 graders hip med speedbump i bunden og modstående corner med extension. Op ad L-et er der en høj Chinabank eller tombstone på den ene side, og en smooth quarter overfor den. Quarteren afsluttes med en 15 graders hip, som markerer starten på den laveste bowlkonstruktion jeg har kørt i til dato. Parallelt med denne er der et lille snakerun, som ligger udenfor halvtaget, og der er flere spændende features udenfor, men desværre er der ingen belægning derude endnu, Nævnte snakerun peger dog også delvis ind mod L-et, og med en lille smule snilde kan man ramme 3 speedbumps undervejs mod det fjerneste hjørne. Det skal nok give skrammer, men det er hylende morsomt.
 
 
Som forholdsvis voksen er jeg ulideligt opmærksom på min krops begrænsninger, så jeg vælger at krydse rangere-pladsen (smilende), for at danne mig et overblik over den indendøres street(skate)zone, og måske skubbe lidt rundt derinde for at få lidt føling med de mange finurligheder der er blevet presset ind mellem skinnerne. Der er et amerikansk fortov, udført med glatte, hårde curbs, små curb cuts, en quarter for enden med to tilstødende transitioner der skriger på at blive gappet. Der er også blevet plads til en roundbar midt i fortovet i fornuftig højde og længde. Langs med fortovet er der lavet en slags ditch, der stille og roligt bliver bredere og ender i en slags flækket pyramide i højre side, og en 90 graders bank-hip i venstre, med et flatbottom område på måske 5 x 10 meter. Den modstående bank støder op til Bo's A-frame, og længere mod venstre er der en bank med ledge på toppen, der samtidig drejer 75 grader. Der er en hubba/ledge med granit på toppen, og en 100-trins musetrappe (jeg har ikke talt, og onde tunger vil påstå at der er væsentlig færre trin - tæl selv), et konisk halvrør som du med mad skillz kan bruge til at komme over brandhanen. Robert og Rasmus fik, som en del af efterårsferiens udvidede workshop, lov at shape den lange quarter/wallride der står i den fjerneste ende. Resultatet er lige i øjet, med en supersmooth transition, der fortsætter over i bygningens originale rustikke murværk. Words just aren't enough, fantasien skal suppleres med footage.
Glæd jer til Januar!

 

 Følg Jysk Skateforbunds Oldboys afdeling på FB for løbende opdateringer om StreetMekka Esbjerg.