Optakt til indvigelse af Esbjerg-bowlen

Mens skateboard.dks skribenter ligger på den lade side, har Knakken skrevet en lille optakt til den forestående indvigelse af Esbjerg-bowlen på lørdag.

 Wrong-antihelten Barry Lee og jeg har bånd, der går tilbage til 80'erne. Ude i den lange ende af 6710 troede vi, at vi var lige så fantastiske som Ramp LOCALS i Thrashin', og at der ikke var andre i amtet, der var bare halvt så fede - eller ejede et board. Jowjow...

Af en eller anden årsag byggede en fritids/ungdomsklub ude i ingenmandslandet imellem Esbjergs nordvestlige forstæder en minirampe (5 plader bred), og da Mutter læste det i "Vestkysten" bad hun os om at tage derud og larme. Her kommer Barry Lee - eller Bay som jeg troede han hed (det giver jo ingen mening!) - ind i billedet. Han sagde heller ikke meget dengang, men han havde et udmærket tegnsprog. Disaster revert, blunt to nosebash, og gode lange kombinationer af sammy/smith stops (eller hvad de i virkeligheden hedder?) var hans måde at tage høfligt mod de fremmede, og så kiggede han forventningsfuldt på os for at se hvad vi bragte med af godter. Vi har nok troet at sådan en rampe skatede sig selv, så vores første møde var sgu noget skuffende for Barry. Det blev til daglige sessions på minirampen, og inden sommeren var ovre, var sprogbarrieren lidt mindre.
 
September 2015 - 27 år senere har vi en evigt tilbagevendende samtale. Vi er i et luksus-dilemma - Esbjerg barsler i samarbejde med GAME snart med et fantastisk område med bowl og street og alt muligt andet. Varde har en super betonbalje, og der er heller ikke voldsomt langt til Haderslevs superDome. Men vi gamle har jo brug for et motionscenter, indendørs, ikke for højt, og helst i træ - så tror vi at vi slår os mindre. Et opkald til Skatehallens formand afslører at de kigger på en løsning allerede, men er interesserede i at høre mere, så vi sender et opkast, hvori vi forventer at kunne lave nogle etaper ad gangen når økonomien var til det. 
Lav det hele, svarede formanden, hvornår kan i være færdige?
Barry gik i gang med det vons, og undertegnede var lige kommet i gråzonen der kaldes "på fagforening", og dermed troede vi at det ville gå lynendes hurtigt. Gråzonen var dog ikke det slaraffenland jeg havde hørt det kunne være, så min indsats har ikke været noget at prale af. Barry har dog knoklet alt det han orkede, og med den frivillige indsats der dog har været fra (scooter)forældre og skatere er kunstværket endelig blevet en realitet.  
 
Vi fik 200 m2 til spas og narrestreger, og de er udnyttet ganske anstændigt. Jeg er nok ikke den mest objektive til at sætte ord på, men jeg vil rigtig gerne servere nogle fakta.
-2 Bowls, mindre kunne ikke gøre det. Der er skelet lidt til de gode oplevelser i f. eks. Fredericia, hvor både spine og lidt platform imellem baljerne har givet god variation. Der er støbt curbs på den lave platform - bare for at se om det kunne lade sig gøre.
-Transition satte vi til 200. Sammen med højden 122 er det i vores optik et meget fornuftigt sammenspil, der giver god mening for de fleste.
Der er malet jerncoping det meste af vejen rundt, men Barry har også forsøgt sig med at støbe poolblocks som er lagt på de to extensions der omgiver banken.
-På platformen er der bygget lidt ekstra - en box i hver ende, og en vendt quarter på den brede platform. Der er lagt vægt på at der skulle være en eller anden form for retfærdig symmetri, så man uanset stance kan føle sig retfærdigt behandlet. 
 
Jeg forudser en masse motions-sessions, der forhåbentlig kan holde gammelmands-dunken og rødvins-patterne lidt på afstand 10-15 år endnu.
Billederne er fra test-sesh. Overfladen var på det tidspunkt endnu en kende glat, deraf den forsigtige kørsel.
 

 

Der er nu på lørdag fra kl 12, at det går ned på Murervej 9 i Esbjerg. Kig forbi.