Olliestedet har brug for galdeblærens mening

tjan2

Vi har modtaget følgende læserbrev fra Christian "Tjan" Nymand der ikke ved om han skal tage kampen op mod løbehjul og kommune eller bare overlade Olliestedet til curling forældrene og deres Café Løbehjul

 

Ølsted d. 6/4-2016

Hej Skateboard DK.

 

En repræsentant fra ungdomsskolen ringede og spurgte om de måtte overtage

 

domænet Olliestedet.dk

Siden har stået stille i en periode hvor sidste webmaster og redaktør flyttede fra lokalområdet.

Jeg har altid haft, hvad jeg betragter som en sund og kritisk holdning over for autoriteter og myndigheder, så jeg tænkte at dette måtte jeg grave lidt mere i.

overview

 

Ungdomsskolens vision med siden er at der bla skal være live video streaming fra hallen, efter deres udsagn, for at man kan se hvem der skater og om der er gang i den. Mellem linjerne forstår jeg at man ønsker at kunne overvåge og efterfølgende bringe ansvarlige for opførsel, der ikke opfylder de nuværende regler, til regnskab og dermed sikkert udstede en masse karantæner osv.

Det uhyre morsomme er at hallen trænger til en kærlig hånd og da de ældre skatere der har bygget stedet bad om ressourcer til reparation blev det forslået at de kunne søge puljer og fonde om midler til dette.
Med andre ord: Man har altså råd til at investere i overvågning og vedligeholdelse af en hjemmeside, men at hallen forfalder skal de frivillige selv skaffe midler til.

Det er desuden forslået der skal laves et køkken så man kan få sig en kop kaffe o.l. Sympatisk forslag, men ville det ikke være bedre at få sat hallen istand?

Igen fornemmer man at gruppen af forældre ønsker sig bedre forhold når de skal varetage deres afkoms rettigheder til at benytte hallen. Jeg tror sku ikke at ønsket om et the/kaffe køkken kommer fra de aktive brugere selv.

tj fs270wall

 

Man skulle jo så tro at disse bedste-borgere og deres curling børn så stiller op når der skal gøres hovedrent og renoveres eller fjernes graffiti osv man sjovt nok så glimre de ved deres fravær på disse trivielle og kedelige opgaver. Endnu værre er det at den gruppe (Banana Crew) der har bygget stedet op til hvad det er i dag har opgivet kampen mod de nyere brugere af helt unge på løbehjul der repræsenteres af særdeles ressourcestærke og velformulerede forældre der vil sikre deres børn har optimale muligheder for at bruge hallen til deres formål. Da jeg så prøver at skabe en fornyet debat om dette, så mødes jeg af samme holdning fra alle sider: Lad dem dog overtage lortet så de kan sejle deres egen sø.

Der er ud over dette startet en uheldig udvikling der ikke just bidrager til en bedre stemning i hallen: Løbehjuls undervisning på dage der ellers er tiltænkt skateboarding alene, samme er også sket på dage med blandet brug, pludselig er man forment at bruge dele af hallen fordi der er et hold af løbehjulere der skal undervises. Dette er påtalt over for ungdomsskolens repræsentant der har givet tilladelserne til undervisningen, men sjovt nok det er mødt med larmende tavshed.

Man skulle næsten tro at man prøver at chikanere den gruppe af unge væk som hallen var tiltænkt fra begyndelsen: Unge på skateboard der ikke havde andre muligheder for at dyrke deres passion end at skate rundt i Ølsted og 'lave ballade'.
Ja - den gruppe unge har sku stadig brug for et sted at komme,
og ja - de fleste af dem er socialt udfordret,
og ja - de har ikke samme ressource stærke og velformulerede forældre,
og ja - der er sku et par stykker af dem der er nogle rødder og ryger den fede,
og ja - de kan virke skræmmende hvis man ikke kender til kulturen.

Men dem er der sku ikke plads til efter at disse selvfede bedste borgeres curling unger opdagede at det var sjovt at lege et-tag-fat i hallen, og de har jo lige så meget ret til hallen som alle andre, eller måske endda mere for deres forældre betaler jo en masse penge i skat, ikk?

Så nu tillader jeg at spørge ud i skateboard Danmark.

Skal vi slippe tøjlerne og lade dem sejre sig selv ihjel?

Jeg tror ikke der går mange år før de bliver trætte af opgaven. Selv frygter jeg bare at de når at ødelægge mere end der kan rettes op igen hvis vi opgiver kampen.

Du kan selv deltage i debatten på Facebook her:

https://www.facebook.com/pages/%C3%B8lsted-olliestedet/196254697064145?fref=ts

eller

https://www.facebook.com/groups/208609515832807/

vh. Christian "Tjan" Nymand

tjan1