Balleden i Ållern


GAME der arbejder på at bygge et Streetmekka i Aalborg meddelte i går via FB, at der grundet en støjundersøgelse ikke kunne bygges et udendørsskateareal som planlagt. Pengene, der ellers var tilegnet skateareal skulle gå til andre street aktivitet. Aalborgtråden gik amok.

Her bringes et sammenkog med et par tilføjede kommentarer. Du kan læse hele tråden her.

Støjrapporten har sat en stopper for både indendørs og udendørs arealet, da Aalborg Kommune ifølge GAME ønsker at tage hensyn til boligejerne og derfor kun tillader støj op til en fastsat decibelgrænse. Men hvor mange støjgener er der fra en skateboardhal? Og hvor meget mere støjer et udendørs skateareal sammenlignet med driblende basketbolde og byens støj generelt?

GAME gennemførte som et led i deres udvikling af Mekka i Aalborg en række workshops, hvor man kunne bygge med LEGO og skrive rim. Uden at gå dybere ind i den proces, kan man diskutere, hvor relevant metoden er, hvis man reelt ønsker brugerindragelse. Men ifølge en post på tråden var 75% af de fremmødte skatere. Der er derfor oplagt at en stor del af Mekkaet tilegnes skatere. Det særligt, når flere millioner i projektet var direkte møntet mod skatefaciliteter. Da støjrapporten umuliggjorde dette forslog et fornuftigt hoved at man brugte de afsatte midler på et areal et andet sted i byen, der ikke kunne genere nogen.

GAME kvitterede på den ide at pengene ville i stedet blive anvendt til andre gadeidrætter som fx slackline og streetworkout. Slackline kræver et par træer, så et klogt hoved stiller spørgsmål til hvor mange træer GAME ønsker at plante. Modsat kan man sige at StreetWorkout er et strategisk godt sats, da fitnesssektoren fortsat er i fremvækst og Fitnessworld sidste år omsatte for mere end en mia. kr.

GAME argumenterer videre med at de har gode erfaringer fra Streetmekka København og Streetmekka Esbjerg med en bred vifte af gadeidræt! The Boss træder i karakter og siger at man ikke kan sammenligne skatescenerne i Esbjerg og Ållern.

Derudover bør det vel også pointers at Mekka KBH primært består af nogle boldbaner i en hal og et klatrestativ udenfor. Det er korrekt at de deler går med AFUK og Royal, men det skal GAME vel ikke have æren for? Mekka Esbjerg har nogle gode faciliteter der flittigt benyttes af skatere og børn på løbehjul, derudover anvendes resten af faciliteterne som en ungdomsklub, da der ikke er ret mange parkourfolk, b-boys eller basketfolk, der ikke spille i klub.

Hvis GAME ikke tager kampen op og forsøger at få skabt nogle faciliteter for skaterne, så kan man vel stille spørgsmål ved om GAME synes det er vigtige at få skabt endnu et Mekka – med faciliteter til streetidrætter der ikke dyrkes der - end det er få skabt faciliteter til den eksisterende streetkultur i Aalborg, hvoraf skaterne åbenbart udgør størstedelen.

Flere markante kommentarer stiller spørgsmål til om GAME overhovedet har noget at gøre på skatescenen, med udtalelser som GAME har mere brug for skatescenen, end skatescenen har for GAME. Ser vi på Mekka Esbjerg er der regler som rygning forbudt, alkohol forbudt og hjelm påbud. Kort sagt er det kun få regler fra at minde om 90ernes Smyrna Skatecenter. Det kan igen lede til spørgsmålet om hvor street GAME er?

Følger man GAMEs projekt i Viborg er der også en del udfordringer med skaterne her. Måske er skatere ikke så gode til at passe ind i et standardiseres koncept uagtet om det hedder GAME, DGI eller DIF.