Spotcheck Roundwall

Skateboard.dk har været på besøg i Danmarks mest eksklusive skateboard klub – Roundwall

10 minutters kørsel uden for Aalborg ligger Godthåb, en by, hvor gadefest og byfest er det samme. Men i et gammelt nedlagt industrikompleks, der minder om den brune kødby bare ikke renoveret og uden overskæg, har de nordjyske oldboys fået etableret en bowl.

Bowlen er rummet og rummet er bowlen. Du går ind ad døren, op af trappen og er på platformen. Det første, der slår en er, at der er lavt til loftet. Har du spist din havregryn som barn, så kan du på flad fod nå loftet med din isse….også selvom håret for længst er smuttet.

Lokalet minder om et teenage drengeværelse fra 90erne med gamle boards og diverse plakater på væggene og de obligatoriske lædersofaer i hjørnerne på platformen.

Nå men tilbage til det, som det drejer sig om, Bowlen. Bowlen er bygget af de frivillige kræfter i foreningen. Det har taget forholdsvis lang tid af flere grunde. For det første skal der findes tid efter job, familie mv. til at bygge, og for det andet så er der gået sesh i den så snart en transitioner eller et corner blev færdigt.

Bowlen kan beskrives som en rektangel med en ca. 30 graders knæk, der giver en hip på den ene side og en halv vulcano modsat. Den er 145 cm høj med en extended ende på 170 cm. Radius på transitionerne er 2.14 m. Der er poolblocks i den høje ende og ellers jerncoping hele vejen rundt. Simpelt og effektivt.

Som nævnt er det drengene selv, der bygget, og det er jo ikke nemt at bygge hjørner og vulkaner. Men de er sluppet godt fra det så bowlen er klart skatebar selvom den har lidt DIY-feel over sig.

Der er noget særligt over at besøge de nordjyske crew. De er altid gæstsfrie og man tilbydes både det ene og det andet. At besøge Roundwall er som at træde ind i drengenes fælles træhus, hvor de sætter reglerne og er konger. En kone og børnefri zone.

Man skal dog ikke tage fejl af nordjyderne. Til trods for gæstfriheden, så gives der ikke ved døren, når det kommer til skating. Her findes hamrende frem og linjerne er sprængfarlige til trods for at medlemmernes gennemsnitsalder er 35+.

Roundwall er klart et besøg værd grundet bowl, bros and bangers.

Alle burde have et sted som Roundwall.