Spotcheck Galten

 

Skateboard.dk har været et smut i det midtjyske og teste Galten skatepark.

Galten – i daglig tal kaldet MadTown - er en by på godt 8.000 sjæle placeret tæt på motorvejen mellem Silkeborg og Aarhus, som har fået opgraderet gadekæret.

En flok lokale initiativ tageret har skaffet penge og har fået bygget en forholdsvis stor park taget byens størrelse i betragtning. Glifberg/Lykke har tegnet og Wonder Concrete har bygget monsteret.

Glifberg/Lykke kan noget med det æstetiske og det gør sig også gældende for parken i Galten. Parken er fint placeret i parken. Så betonen er droppet i fine grønne omgivelser. I midten tårner en kæmpe vulkan sig op, som en markant skikkelse. Den vender vi tilbage til.

Parken er udformer som en frisørs hårvask. Der er to indløb ned i bowlen på hver side af vulkanen, der begge løber ned i det store kar, der udgør bowlen. Vulkanen er placeret centralt i bowlen og fungerer, som linjefordeler. Uanset hvordan du kommer væk fra et corner eller en transition, så kan du vende tilbage mod vulkanen i midten og derfra trække en ny linje. Egentligt ret godt tænkt.

Vulkanen er hul i den forstand at bagsiden er en lille bowl i sig selv. Det gør ,at den kan skates fra de niveauer der ligger bag. Det muliggør også en tranfer, hvis du er frisk.

Selve bowlen er udført i en noget stram transition. De første roll ins resulterede i, at skateboard.dks udsendte landede næsten flat. Der er ikke noget i vejen med stramme transitioner, men Galten er måske lige til den stramme side. Der er en kort hip i den ene side og den er rimelig svær at bruge da den er pænt stejl i transitionen - med mindre man virkeligt går for den. Transitionen virker dog rigtig fint på vulkanen.

Ubekræftede rygter går på, at Aarhusscenen ikke rigtig tør skate bowlen og i stedet vælger havnen eller Friland….meen kan det næsten passe?

Bowlen er et stort badekar og der er god plads. Plads er jo godt, men her er der så meget plads, at det kræver høj fart for at holde kog i linjerne. Der kommer så et problem. Galten er, som alle andre parks end Fælledparken, ramt af scootervirus. Og de to indløb giver fin mulighed for at børn fra 4-5 års alderen kan komme blæsende ned i bowlen. Grundet den høje vulkan, der er omkring 2,5 meter høj, så er det svært at nå at handle, hvis du har godt med æde på. Så selvom ideen med vulkanen er god, så savnedes der lidt et speedbump eller lignende, så linjerne kunne holdes ved også i subsonisk fart.

En anden og mindre detalje, der virker lidt mærkelig i bowlen er betonsamlingerne ved de to stumpvinklede hips. Hipsene er vel knækket omkring 20 grader, så de er rimeligt flade i vinklen. Det er fint taget transistionens stramhed i betragtning. Men der er placeret en samling i betonen tæt på hippets knæk. Så den linje der trækkes i samlingen ligner til forveksling selve hippet. Så man skal lige være skarp på, at hippet ikke er der, hvor det ser ud til at være.

På platformen rundt om bowlen er der lavet nogle street obstacles. Skateboard.dks udsendte er ikke den skarpeste streetdog, men syntes at ledges og flatbar virkede fornuftigt og at det hele er bundet fint sammen. I den ene ende er der lavet nogle bankhips i forskellige niveauer, der udover at skabe en streetcirkel rundt på platformen også fungerer som fin start til indløbende i bowlen og bagsiden af vulkanen.

Et yngre medlem af skateboard.dks udsendtes familie var medbragt. Han kommenterede, at en ellers fin granitledge var placeret for tæt på kanten, hvilket var et problem, hvis man fx lavede bluntslides…Whatever.

Skal der laves en opsummering og gives et par gode råd, så må det blive noget i retningen af:

- Byens størrelse taget i betragtning er det en imponerende park de har fået.

- Sørg for at have et godt crew med, så i kan få sesh på. Ellers er bowlen hård og fyldt med løbehjul.

Bowlen efterlader en splittelse i skateboard.dks udsendte. Efter to seshs er der ikke sat det vilde. Men der er stadig lyst til at skate den igen. For det kan sgu ikke passe.

Er du til betonbowls, så er Galten helt klart et besøg værd.