Street Masters 2019 – et jysk perspektiv

streetmasters 2019 5

Der var trommet til DM i Street for Old Boys i hovedstaden. Jysk Skateboardforbund havde sendt en fragmenteret trup afsted. Her er oplevelsen fra en vestjysk vinkel.

Mod alle odds var det lykkedes en mindre trup af Esbjergs aldrende skatere at få sat et simultant kryds i kalenderen og godkendt ansøgningerne hos de hjemlige administrationer, så det blev muligt at road trippe til KBH for deltagelse i Street Master 2019.

 

Efter det obligatoriske forsyningsstop faldt snakken i Caddy’en hurtigt på, hvornår medlemmerne i truppen sidst havde skatet en konkurrence. Der var mange gode bud, men sidste konkurrence, der kunne erindres deltagelse i, var på Blåbjerggårdskolen – Blåbben – omkring 94. 

Med viden om, at det var omkring et kvart århundrede siden sidste skatekonkurrence flettede vores trup ind på E20 i østgående retning.

 

 

streetmasters 2019 4

Peder hilser på arealtøserne før et run mens Jæver spiller op

 

Tre timer senere var crewet velankommen til Royal, hvor dagens dyst skulle stå. Crewet var landet i god tid og fik gang i boardsne, så de mange kilometer kunne blive rystet ud af benene.

Det vil være på sin plads at lave et spot check på hallen. Men da arealet højest sandsynligt er lavet om inden denne artikel rammer .dk, må det blive en anden gang. Men kort fortalt rummer arealet stort set alt, hvad man kan begære fra slappy curbs til en god gang blandet transitioner. Selv Skørpings inkarnerede transitionsskatere, vil kunne få god hygger på her.

 

streetmasters 2019 3

JSFs udsendte lobbyer ved dommerne så de jyske drenge placerer sig godt. Og jep det er det samme pointsystem som til OL. Mere pro bliver det ikke på denne side af 35.

 

Efter et lille kvarters skating besluttede et crew medlem sig for lige at teste en fs. air på den store quarter. Det resulterede i et solidt hang up og en helkrops oplevelse i nærkontakt med gulvet.

Kort tid efter fik et andet crew medlem en fibersprængning i låret. Let the games begin.

 

Crewet havde sat sig op til turen til byen. I den anledning var der naturligvis lavet team-trøjer, så publikum kunne genkende deres favoritter i feltet. Disse trøjer er i ekstrem høj kurs og kan derfor kun købes af medlemmer af Esbjerg Skateforening (ESF) i den lokale skatebiks, Collabo.

Nu var halvdelen af crewet midlertidig blevet skadet inden konkurrencen var begyndt, hvorfor de sportslige forventninger måtte justeres…eller der måtte tyes til anderen metoden(udtales med tysk dialekt).

 

streetmasters 2019 2

Crew

Crewet havde medbragt en ekstra teamtrøje. Denne blev med et strategisk sigte solgt til bagmanden bag Street Masters og formand for den sportslige organisering af dansk skatebord i Sportskomite for Skateboard under Rullesport Danmark, Troels Jørgensen. Trods en magtfuld position i dansk skateboard måtte Troels melde sig ind i ESF for at hverve sig en kopi af team-trøjen. Dermed havde den vestjyske forening et sportsligt es med i kampen om de gloværdige podiepladser og optagelse i dansk skateboard hall of fame. Men Troels fornemme placering ved sidste Street Masters var forventningerne høje. Troels kvitterede flot med en finaleplads og blev dermed EFS bedst placerede skater. Han havde dog ikke team-trøjen på i sine runs. 

 

streetmasters 2019 6

Stær på vej mod toppen

Konkurrencen fremstår som det fineste eksempel på godt sportsmanship og som et klart bevis på det fællesskab, der er blandt skatere…også i en konkurrencesituation. 

Som alle, der skater ved, så foregår den vigtigste kamp inden for skating mellem skateren, boardet og omgivelserne. Det er kampen om at lykkedes med dine trick. Ved Street Masters 2019 blev folk hyldet for sejre i denne kamp. Så et lavt og sketchy kickflip to fakie på banken udført af en middelmådig halv slidt skater kunne næsten modtage samme jubel fra publikum som meget sværere trick fra den aldrende elite. Det var fedt.

Når det så er sagt, så må det understreges, at talentet spænder bredt hos de gamle drenge. Det er som om, at de der var rigtig gode i 90erne. De er det stadig. Især dem af dem, som skater ofte. Overraskende nok. Men fedt at se, at de gamle gadehunde stadig kan. I 2019 var Stær bare den største af de store.

 

streetmasters 2019 1

Dagens mand

Det bedste var arrangementet var klart det sociale aspekt. Øllet flod frit fra bodegaen og det dampede i gården. Men folket…det folk. Det må man give KBH. Byen har formået at tiltrække og fastholde en stor del af den danske skatescene op gennem 90erne og 00erne. Stedet var derfor pakket med størstedelen af det crew, man kunne møde til en konkurrence i Smyrna i midthalvfemserne.

Så vores Esbjergensiske crew fik hilst på og skålet mange eksil-jyder og andre kendte ansigter. Eksempelvis fik Jokeren fortalt Knak at sangen faktisk handlede om Esbjerg Havn, hvor han havde hængt en del med HIV, Klingz og Ben…vidst nok. 

 

Som opsummering på dagen må det siges, at Street Masters 2019 var en virkelig god skatefest. Det var et godt event, hvor det handlede om øl, gamle venner og skateboard. Det bliver ikke bedre.

streetmasters 2019 7

En pakket hal og forrest i billedet ser vi underlaget, der sendte vores udsendte til tælling