Dansk SkateSport

En ny national skateforening, der skal fremme de sportslige aspekter af skating, er blevet stiftet i denne weekend.

Dansk SkateSport er en national forening, der er stiftet med det formål at fremme de sportslige aspekter i skating, herunder også at skabe de bedst mulige forudsætninger for, at de der ønsker at deltage i de officielle konkurrencer kan komme til det.

Foreningen havde stiftende generalforsamling den 25. maj i Allingåbro i forbindelse med åbningen af byens nye bowl og konkurrence.

Skateboarding blev i 2018 en del af Danmarks Idrætsforbund (DIF) med sin egen Sportskomite under Rullesport Danmark, der nu er det formelle konkurrenceorgan i dansk skateboarding.

De officielle Danmarksmesterskaber, der afholdes i Street og Park, er i princippet DIF-mesterskaberne, da man skal være medlem af en forening, der er medlem af DIF gennem Rullesport Danmark, for at kunne deltage.

Det er der ikke mange foreninger, der er, hvilket der kan være mange grunde til. 

Derudover er der mange skatere, som slet ikke er medlem af en forening, da skating langt overvejende er selvorganiseret. Derfor er der behov for Dansk SkateSport.

Frem for at tvinge skatere, der vil med til Danmarksmesterskaberne, ind i en forening, som de ikke har nogen tilknytning til, og foreningerne ind i DIF, så tilbyder vi et nationalt fællesskab med de sportslige aspekter af skating som omdrejningspunkt.

Vi har i dag søgt optagelse i Rullesport Danmark og håber på optagelse inden weekenden, så vi kan tilbyde vores medlemmer, at stille op til DM i Park. Men det kræver naturligvis en hurtig og positiv respons fra Rullesport Danmark.

Hvis du har ambitioner om de sportslige aspekter af skating, så kan du blive en del af det nationale fællesskab ved at udfylde en online indmeldelsesformular på www.skatesport.dk.

Det er gratis på nuværende tidspunkt, da Jysk Skateforbund har valgt at sponsorere indmeldingsgebyret de kommende måneder for at hjælpe os i gang.

Dansk SkateSport er en forening på lige fod med Royal, Laden og Esbjerg

Skateforening, hvilket betyder, at der er ingen der kan trække et overskud ud og at det hele drives frivilligt af skatere. Derudover så har medlemmerne hvert år ved den årlige generalforsamling mulighed for at bestemme, hvem der skal sidde i bestyrelsen.

Bestyrelsen består efter den stiftende generalforsamling af skatere fra Aarhus, Esbjerg og Skørping med Bo Villumsen som formand. 

Foreningen har til hensigt at samarbejde med Komiteen for Skateboard under Rullesport Danmark og der har allerede været dialog med komiteens formand forud for stiftelsen.  

Dansk SkateSport vil naturligvis samarbejde med landets øvrige foreninger, da det i mange henseender er dem, der står for udvikling og drift af de lokale haller og dermed holder kulturen i live lokalt. Der har derfor også været dialog med en række foreninger forud for stiftelsen.

Foreningen er helt nystartet, hvorfor der ikke foreligger et konkret program for året medlemsaktiviteter, men foruden sportslige gatherings er det tanken at der skal oplyses om regler og forhold ved de nationale og internationale konkurrencer. 

Spørgsmål til ovenstående kan rettes til foreningens formand på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.