Kring i Stockholm

highvalley6

Svenskerne hævder at have bygget Skandinaviens største skatepark. Kring tog op for at tjekke det ud.

Ord, fotos og billeder: Thomas Kring

Høgdalen skatepark, også kaldet High Valley skatepark ligger 15 minutter syd for Stockholm. Betonparken indeholder en 1970er ditch, som er 300-400 meter lang og hylene  mother farken sjov.  Det er store banks, som du kan cruise og carve  på, eller  lave et par slides,  eller et  par fliptricks.  Ditchen kan du bruge lang tid på og holde races på med dine homies eller andet fart lir. Total optur. 

highvalley2

Jeg ved godt at man skal passe på med at sammenligne og muligvis slet ikke bør gøre det, men Høgdalens snakerun/bowl er en slags udvidet multi-bix version af Fælledparken.  Bowlsene er ikke helt så dybe, som i parkens dybe ende. Den starter fra 1,5 meter, har hips, bumps, corners, metal, pool coping, oververt og cradle. Alt sammen noget man kan ramme i et styks langt go.  Det falder i et par grader. Det er fedt.  Parken er stor og du kan sagtens tilbringe en hel dag der. Det er  Turen værd. Helt sikkert.  Da jeg var der, var der kun cirka ti personer i hele parken, men det var også lidt regnvejr.  

highvalley3

highvalley7

Jeg har forsøgt at rate parken og jeg har valgt at give 4 stjerner ud af 6.  Høgdalen skatepark er sjov. Igen tvivl om det.  Og det er vel og mærket 4 store stjerner. 1 stjerne for ditchen. 1 for beton delens størrelse. 1 for det ”sjove multi” design og 1 til betonen som er smooth. Den får minus 1 stjerne for det helt store tomme flade streetareal eller mangel af samme (som nogen ville synes er bomben). Parken får minus 1 stjerne for ikke have en vert eller lignende.  Det er mere alvorligt at overall designet er lidt mystisk. Bunden virker lang nogen steder. Rygterne går at de vil bygge mere på og de vil være Europas største skatepark…anyways. Jeg har tænkt mig at komme på besøg igen et par gange….meget snart!

highvalley4

 

highvalley5

Retninger

Fly, tog eller bil til Stockholm.  Taxa eller bil til Høgdalen. Tager du metroen, også kaldet tunnelbana skal du med grøn line mod Hagsatra, og her står du af på Høgdalen station. Du kan se betonparken fra stationen. Det er ret let.  Medbring, vand, mad og sukker da der ikke er noget lige omkring skateparken.

highvalley1