Tilstandsrapporten - IX - Skandaløst design af skateareal i Reykjavik - Island

tilstand_viii_intro

Ny vert i parken, forbedring af den lille bowl i Copenhagen Skatepark, upgrade i Rødovre og en håbløs betonpark i Reykjavik.

 

Laugardalur - Reykjavik - Island

reykjavik_concretecrap1

Pt. 1 - ca. 2009

Reykjavik har i flere omgange prøvet at bygge en betonskatepark i Laugardal'en, første forsøg blev færdigt omkring 2009 og var en betonpark hvor elementerne var kopier af Rhino ramps og så støbt i regnvejr af nogle der åbenbart ikke har prøvet den slags før. Resultatet blev en skatepark hvor kørefladen var bulet/hullet og ru og med elementer der er uinspirerende og med få undtagelser dårlige.

reykjavik_concretecrappark1

Pt. 2 - 2012

Byen besluttede så åbenbart at gøre et forsøg til i 2012 og i processen med at skabe en god park valgte de at sende forslaget i offentlighøring. Da der åbenbart ikke kom vigtige indsigelser i høringsperioden valgte kommunen åbenbart kun at lytte til den landskabsarkitekt de havde hyret til at lave projektet. Landmotun hedder firmaet og de beskriver stolt projektet, også at de har fået Idéer og vigtig hjælp fra Alexander "Lexi" Kárasson (Islandsbedste snescooter dude) og Léon der har en "extreme" skateshop.

Hvad kommunen åbenbart har valgt at se bort fra var en mulig dialog med "Brettafelag Reykjavik" (Reykjavik skateboard forening) samt indsigelse pr. mail fra undertegnede, der efter at have set tegningerne rådede kommunen til at kontakte Pivotech (eksperter i betonskateboardparks) for at sikre sig at parken blev lavet ordentligt.

Utroligt at Reykjavik kommune har formået at lave to beton parks med få års mellemrum og ingen af dem er en succes. Politikerne og de ansvarlige burde skamme sig.

reykjavik_concretecrappark2

Underdimensioneret "fake" græs gap.

reykjavik_concretecrappark3

Flatbaren er præcis lang nok til at man kan ramme den i en nosebonk og banken er alt for flad.

reykjavik_concretecrappark4

Der stod i licitationspapirerne fra kommunen at der fra entreprenørens side skulle være stor fokus på at overfladerne blev bedst mulige. Det er svært at se på billedet men banken er pænt ujævn.

reykjavik_concretecrappark5

reykjavik_concretecrappark6

3 forskellige flatbars havde været mere overskuelige at skate.

reykjavik_concretecrappark7

reykjavik_concretecrappark8

Det her curb cut har helt sikkert været vildt dyrt at bygge, bare se den besværlige konstruktion og den specielle belægning på toppen. Elementet er for smalt og der er kinks i bunden.

reykjavik_concretecrappark9

Disse bænke var faktisk fede og hvis skateparken bare havde været et flat stykke beton med bænkene på så havde skateparken været en succes.

reykjavik_concretecrappark10

Trappe med ledge og rail der er dimensioneret forkert.

reykjavik_concretecrappark11

Betonen under metalkantet stak meget længere ud end metalkanten, så ingen tailslides her.

reykjavik_concretecrappark12

reykjavik_concretecrappark13

Dette element var faktisk meget godt. Dog, hvis man skulle gå i detaljen så er siderne for stejle således at man ikke kan bruge det til manual combo pad. Den lokale skateboard legende Siggi er skuffet!

reykjavik_concretecrappark14

Streetledge/Scene/Bænk

reykjavik_concretecrappark15

Den ide med det lysegrønne "fake" græs har sikkert set godt ud på tegningerne hos landskamsarkitekten. Den ide skulle have været skrottet og pengene brugt på noget andet.

reykjavik_concretecrappark16

 

Budgettet for parken var i følge hvad jeg kunne finde på kommunens web 25 mill. islandske kroner, ca. 1,15 mill. danske kroner. For de penge kunne man nok være kommet noget længere hvis man havde konsulteret nogle professionelle indenfor skatepark branchen som fx. Pivotech eller Nordarch. Det kan bl.a. nævnes at Sibbarb ved Malmö vist kostede nogenlunde det beløb.

Grønland kan, Finland kan, Norge kan, Sverige kan & Danmark kan

Satser stærkt på at Reykjavik prøver igen om nogle år og så gør det rigtigt 3 gang, for 3 gang er lykkens gang ik?

 

Copenhagen Skatepark - Den lille bowl

Den lille bowl under bordtennis salen er ved at få en upgrade. Der kommer metal coping på alt på nær oververt'en og den høje extension. Derudover laves der en lavere extension der starter ved extensionen og går rundt i corneret, det bliver fedt at kunne grinde bowlen igen for det poolcoping virkede ikke. Renoveringen skulle gerne blive færdig i løbet af januar 2013.

cphbowl1

cphbowl2

cphbowl3

cphbowl4

Som noget nyt har Copenhagen Skatepark også indført  (G)oldboys aften. Hver torsdag kl. 21.30 til 24.30 er der kun åbent for skatere over 30 år. Skateboard.dk anbefaler at du dukke op og skater med, det giver stadig mere streetcred at skate en gang om ugen end gå i fitness world. Som bonus kan du brokke dig over alt der ikke lige går din vej, det er sku lidt sværere at brokke sig og kaste med fitness maskinen hvis man ikke kan fuldføre sin øvelse.

 

Multihallen Rødovre


Minirampen er færdig og renoveringen af streetarealet lige så. (Billedet er ikke opdateret)

multihallen_mini

 

Fælledparken - København

Verten blev endelig færdig i slutningen af 2012. Den er høj, bred, brutal og fed. Der har allerede været et par sessions og vi lover at lave en artikel snarest.

vert_parken