Tilstandsrapporten - VII - Skandaløst design af skate areal i Herlev

herlev_intro

Endnu en kommune har formået at lave en ubrugelig skatepark.

herlev1

Herlev der igennem 80'erne havde en af europas bedste skateparks dumper fælt når det kommer til deres nye aktivitetsområde til skatere.

nicky_guerrero_herlev_skateboard

Nicky Guerrero med en handplant i Herlev's gamle skatepark.

 

Aktivitetsområdet der er lavet til skatere, dans, parkour og sociale aktiviteter har kostet 10,5 mio. og er bl.a. finansieret med 2,6 mio. fra lokale og anlægsfonden, resten er finansieret af Herlev kommune.

aktivitetesplads-hjortespring-idra-tscenter

Området er placeret rundt om hjortespringbadet og ligger lige på den anden side af klausdalsbrovej hvor den gamle stolte skatepark lå. Selve integrationen af aktivitetsområdet med resten af området omkring svømmehallen fungere rigtigt godt men udformningen af skate parken er tydeligvis lavet af nogle der ikke har forstand på skateboard og nogle som heller ikke har ville besvære sig eller bruge penge på at snakke med nogle der har erfaring med at bygge skateparks.

Det er lidt uklart for mig om arkitekterne friis & moltke der står bag tegningen af hjortespringbadet også har været med til at udforme aktivitesområdet eller det er Gottlieb Paludan Arkitekter A/S der har lavet designet som entreprenøren CCBRUN skriver i sin fremvisning af projektet. Et er dog sikkert. Det er p.t. ubrugeligt det meste af det der er bygget.

Det havde været ønskeligt at projektlederen fra Herlev kommune Marianne Wibholm havde taget kontakt til fx. Pivotech der er et firma der er specialiseret i skateparks.

herlev10

Der er 1-2 cm. kinks ved alle opkørslerne hvliket gør det umuligt at bruge pyramiderne ordentligt.

 

herlev4

Railsne går næsten helt ned til jorden, og de er pænt høje på toppen. Dette gør at de ikke kan skates på konventionel vis og bruges af almindelige skatere.

 

herlev14

Hvis nu røret havde startet helt plant med overfladen ville det have været muligt at grinde direkte op, men heller ikke den del er lykkedes.

 

herlev15

Havde det ikke været nemmere at støbe railsne ned i betonen? Det havde nok sparet mange penge i skruer og smedearbejde. 

 

herlev16

Happy smithgrindin

 

herlev5

Denne nedadgående del havde været meget sjov hvis der havde været en quarterpipe for enden så man kunne bruge farten fra bakken til at lave trick og så komme tilbage op ad bakken. Valget af bank to curb viser tydeligt at det ikke er designet af en der tænker på flow og hvordan man skater. Den slags rampe der er valgt giver ikke fart tilbage og det er også umuligt at lave tricks på den med høj fart.

herlev6

herlev7

 

herlev2

Manual pad og ledgen er det eneste der faktisk kan bruges.

herlev9

herlev3

herlev17

herlev18

herlev11

 

Link til pressemeddelse om projektet her.

Det siger Herlev kommune selv om projektet

 

Det er ærgeligt at denne slags projekter er endt sådan her. Det minder mig lidt om det som Ballerup kommune har lavet. Ærgeligt, ærgeligt. Arkitekterne og de ansvarlige i kommunerne burde skamme sig. 

Når alt er sagt  så er der dog håb, muligheder og potientiale i dette projekt. Hvis der bliver laver lidt tilretninger og justeringer så kan det faktisk ende med at blive en sjov og god skatepark. Hvem ved måske genrejser Herlev sig som årtiets skateby.