Vertscenen er død - Stendød og begravet

Læs de kolde hårde facts og se hvordan fremtiden bliver.

Ballerup har i mange år haft en stolt og traditionsrig skatepark med Streetareal, Minirampe og en Halfpipe placeret ved et fritidscenter. For nogle år siden blev det besluttet at rive det hele ned og erstatte det med en fodboldbane. Det er jo politikerne og Institionslederne der bestemmer, ikke den menige mand, journalisterne eller skaterne så skateparken blev revet ned og resterne af minirampen blev givet til Jägers arealet som kunne bruge den til genbrug. Ergo Vertscenen i Ballerup er død.

Ballerup som by var i nogle år inde i en mørk periode hvor der blev debatteret hvad man så skulle gøre med de utilpassede unge samt de sure gamle skatere.

Kommunen besluttede at lave en ny moderne multipark der skulle kunne bruges af parkur, løbehjul, bmx, rulleskøjter og skatere og som besluttet så gjort.

Ballerup kommune har lige holdt officiel åbning af en meget speciel multipark. Min vurdering af parken er at det er nogle arkitekter (med kompetancer a'la dem der tegnede Roskilde (Darup) i starten) der har været på udflugt til fælledparken, en trafiklegeplads og parkur world på amager. Masterplanen for Ballerup multipark er så blevet til på baggrund af de iagttagelser uden reel tanke på om det fungerer i praksis.  

Det virker i hvertilfal ikke til at det er en gennemtænkt løsning de har fået lavet. Den har lidt af det hele men så ikke rigtigt noget alligevel. Der er nogle kanter og manual pads som måske kan bruges til lidt street men placeringen og finishen af disse er så håbløs at det ødelægger mange af de muligheder der ellers ville være. Parkur delen virker meget god men kunne sikkert være placeret bedre eller bygget anderledes til gavn for alle de andre brugere. Som gammel skater der skater alt var jeg også skuffet fordi der ikke var nogle transitioner der kunne bruges og ud af de 3 flatbars kunne kun 1 1/2 bruges. Den ene var navle høj og den anden endte lige der hvor det bløde børnehave underlag starter…Flot. Selv de små børn på løbehjul var skuffede fordi der ikke var noget flyvehop de kunne lege på.

Det er selvfølgelig nemt at sidde og brokke sig og svine på internettet. Specielt er det nemt når man ikke selv har deltaget i processen eller kommet med konstruktive forslag der kunne forbedre den første løsning som blev præsenteret og bygget.

Jeg er helt sikker på at Pivotech eller Nordarch kunne have gjort det bedre.

Her er billederne, døm selv.

Hvad fanden er ideen med alle de spejle? Selvoptagede unge eller spejlblanke arkitekter???

 

Måske er det bare mig der er blevet gammel og har mistet mit pop, men denne flatbar var sku umulig at skate.

 

 

Ballerup multipark ligger lige ved Ballerup station, mod Baltoppen. Se kortet nedenfor for Google directions. 

 


View Larger Map