Born Bad - Højt hår, høje hæle og høj rock'n'roll

Hvis du ikke kender Born Bad, er det vist på tide du bliver opdraget lidt. Born Bad lever punk rock, rock'n'roll, rockabilly med mere til københavnerne. Fredag d. 21/1 blev den 5 i rækken afholdt, med psychobilly pionererne Demented Are Go fra Wales som hovednavn, svenske Thee Gravemen og danske The Defectors som opvarmning. Psychobilly er bastard barnet af punkscenen og rockabilly, tilsat en god portion horror inspiration, højt hår og kontrabas. The Defectors spiller mere regulær garage punk tilsat en god portion orgel, mens Thee Gravemen spiller garage udsat for 1 guitar og 1 trommesæt.

Med andre ord var den rå, direkte og upolerede rock'n'roll i fokus denne aften, en lektion til alt det polerede lort som ungdommen og massemedierne syntes at svælge I i disse dage. Arrangementet blev for første gang afholdt i Pumpehuset, der er blevet nyindrettet med en lille scene i stueetagen og hæderlige ølpriser(25 for en dåse, 35 for en halv fadøl).

Demented Are Go har eksisteret i 30 år og været med til at definere psychobilly genren. Den erfaring var tydelig da de indtog scenen og spyttede det ene højtoktan nummer af efter det andet. Lyden på den nye scene i pumpehuset er eftersigende ikke så god, men oppe foran scenen hvor jeg tilbragte det meste af aftenen var der ikke meget at sætte en finger på. Høj energisk optræden og et godt greb om publikum var grundstenene i en solid præstation fra veteranerne der da også endte ud i en del ekstranumre.

Hvis du vil vide mere om bands'ne kan du finde deres hjemmesider her:

Thee Gravemen

The Defectors

Demented Are Go