Farum Skatepark

img_0246 

Hvis man følger lidt med i snakken på Tagwallen har man kunnet læse om en øjensynlig ny hemmelig vert rampe der skulle ligge i Farum. 

Da 40% af vores læsere består af Vert sendte vi straks en medarbejder afsted og han (mig) kom hjem med en flok billeder og kan her give lidt nærmere info om vert scenen i Farum.

På den historiske bane er denne vert den 3 der ligger i Farum, hvem vidste det? 

Den første vert rampe der lå i farum var placeret centralt, lige ved Farum Hovedgade, der havde fritidsklubben Skarnbassen fået bygget en god lille vert 5 plader bred så vidt jeg husker og da det var i 1989 havde rampen selvfølgelig også roll-in. Dette var dengang skateboarding var mega stort i Farum, der var 2-3 forskellige arealer rundt om i byen og Intersport solgte skategear.

Den næste Vert så dagens lys da skateboarding fik sit andet boom i Farum dette var under de gode Brixtofte dage, tror det var omkring år 2000 hvor byen fik alt. Der blev inden for et år bygget 2 forskellige arealer i byen, et ved Farum Midtpunkt, lille streetareal med asfalt bowl (a'la parkens) og et lige ved Farum park (Ryttergårdsvej) med lidt små street ting og så en Vert. Denne vert var vist ret smal så vidt jeg husker men det tæller jo stadig hvis der er lodret på den.

Så er vi fremme ved Farum's "nye" vert. Denne vert er placeret ved skate arealet der ligger for enden af Farum Midtpunkt (Birkehøjterrasserne - Regnbuen).

img_0238

img_0240

Arealet har også en 3 plader bred minirampe der ligger under et halvtag og så lidt street stuff. 

img_0241

img_0243 

Men for at snakke om verten som jo egentlig er meningen med denne artikel så vil jeg gerne frembringe en teori om at dette er kejserens nye klæder, denne vert minder meget om den vert der stod på ryttergårds vej, dog virker denne lidt bredere (denne er 5 plader bred).  

img_0248

img_0245 

Min teori er så at denne vert ikke er ny, yderligere ser pladerne også lidt slidte ud og trappen mangler det øverste trin, så konklusionen må være at den nok har ligget der et stykke tid men været usynlig for den danske vert scene. Men ny eller ej så er det en vert efter den gode gamle standard, altså ingen mega vert men en vert for den almindelige mand. En vert der kan skates og en vert der vil være god til et photoshoot, uden udstyr, næste gang skateboard.dk skal ha et interview med en vert profil (Nikkel?).