Hørsholm Skatepark - bag facaden

Hørsholm har næsten fået en skatepark. Det er nok ikke vores skyld, nok nærmere BMW Martins, men det er fedt hvis vi har hjulpet.

Vi skrev d. 13 Nov. 2009 i en artikel, op til kommunal valget, at Hørsholm skyldte en lovet skatepark. 

De har stadig ikke bygget den lovede skatepark men er i stedet næsten færdig med en anden skatepark, skateparken der har været lidt byggebilleder af i Spotgalleriet i højreside.

 

En lille søgning på emnet gav mig en masse brugbar information om projektet, det er jo ikke fordi entrepernør, designer eller bygherre fylder os med information som de fx. gør i sverige og andre steder i verden (Grindline, Nord skateparks, Pivotech etc) derfor må vi jo vise vejen her, eller rettere prøve på det.

 

Sport-, Fritid- og Kultur udvalget i Hørsholm kommune skriver følgende i et af deres referater:

På møde den 26. marts 2010 besluttede KB at frigive en rammebevilling på 350.000 kr. til projektering af skaterpark og p-pladser foran Hørsholm Hallen. I forlængelse af dette anbefaler administrationen at SFKU indstiller til henholdsvis ØU og KB, at frigive anlægsmidler til etablering af skaterparken samt p-pladser foran Hørsholm Hallen, dette giver så samlet beløb at frigive til skaterparken på 1.150.000 kr (1.500.000 - 350.000 kr) inklusiv særlig asfaltering.

 

Så altså, budgettet er 1.150.000 til skatepark og asfaltering, til sammenligning kostede sibbarb i Malmö ca 1.200.000 SEK (960.000 DKK) her var der dog brugt en del billig/næsten frivillig arbejdskraft, men mon ikke man kunne ha fået noget arbejdskraft for 200.000?

Det jeg egentlig gerne vil frem til med dette her er at det er skide fedt at få et nyt skateboard areal i Københavns området, og det er vildt positivt at kommunerne kan finde penge til skateparks midt i krisetider og nedskæringer. Men jeg vil gerne være ærlig og mene at arealet der er designet ikke er fedt. Det at designe kæmpe træ konstruktioner er vildt 90'er agtigt og holdbarheden er jo ikke den samme som hvis det var støbt i Beton. Sæfølig holder skatelite (som er brugt her) bedre end sorte olieplader og kvaliteten af byggeriet vil jeg ikke anfægte, den ser tip top ud, men hvorfor fan ikke støbe i Beton og udnytte de kreative muligheder der er i det? 

 

Skateparken er næsten færdig, der er officiel åbning d. 31 oktober, så der jo ikke noget at lave om nu, noget at lave om på parken i Hørsholm.

Men tænk nu, hvis det vi skrev for 1 år siden måske har hjulpet bare en lille smule med til at få denne park bygget, så er der håb for at der om 1 år vil blive bygget en beton park et sted i Københavns området i stedet for måske en olieplade funbox, og hvis ikke, så må man jo bare blive i fælledparken eller køre helevejen til Sverige eller Helsingør for at få sit Beton fix.

God session…

 

P.S. alle tegningerne er fra Hørsholm kommunes hjemmeside, Sport-, Fritid- og Kultur udvalget, bla.bla.bla, Hørsholm skatepark, 1 udkast.