Sverige 2010 360 - brug ikke

Tretten skatere, fire biler, syv dage og sytten parker. Planen var at køre rundt i Sverige og ramme en røvfuld af de nye cementparker de har bygget, samt gense de bedste af dem vi havde skatet sidste år. De enkelte parker vil blive beskrevet i en række spotchecks det næste stykke tid. I første omgang er her en introduktion til turens deltagere.

 

concretetour-2010-006

Jeg ville oprindeligt have startet artiklen med at "Man skal have sovet under en sten hvis man har overset cementparkeksplosionen hinsidan", men så slog Dan mig til slaget med hans Wonder-opdatering. Pudsigt fællestræk hos forbitrede typer at have travlt med at andre ikke følger med i hvad der sker. 

 

concretetour-2010-003

Der er ikke andet der siger 'sammenhold' som et godt logo. Troels havde været på Island i en måned forud for turen så du ved det var en gennemtænkt rute han havde bygget. 

Som tidsånden kræver det sov vi i telte. Det er praktisk og forbløffende effektivt når man skal bevæge sig rundt i en stor gruppe. Det  kan være lidt udfordrende for komfort-kontoen men så meget desto bedre siger jeg. Skæg skal skilles fra snot og får fra bukke. Ikke at der rigtigt var nogle af delene.

 

concretetour-2010-013

Apropos tidsånden. Behårede armhuler er tilbage og 31 grader celsius er kommet for at blive.

For at få introduceret turen for læserne gennemførte jeg en videnskabelig 360 graders analyse af turdeltagernes evner af brættet. Alle deltagerne blev bedt om at evaluere deres medrejsende på en skala fra et til ti ud fra tre kriterier:

Survival: Lyder sejere end overlevelse og beskriver hvordan turdeltageren håndterede strabadserne involveret med at sove i en telt, skide i en skov og drikke varme øl uden at tisse i bukserne.

Party: Alle kan drikke sig ned. Partyskills handler om at holde et højt gennemsnitsniveau i påvirkethed og entusiasme uden at det hæmmer skatingen, for meget.

Morale: Er det hårdt for mors lille baby at ikke at sove i sin egen seng? I en hel uge? Hvor vejret er godt og der er ikke er andet at tage sig til end at skate cement? Kom nu.

Jeg har ikke selv stemt, men opsummerer karaktererne i en sprød kommentar med udgangspunkt i de bemærkninger som besvarerne havde vedlagt.

 

I vilkårlig rækkefølge:

Jacob

profil_jacob 

Survival: 4,5

Party: 7
Morale: 8

Samlet point: 19,5

Kommentar:

Det nyeste skud på skateboard.dks fotograf skammel. Jacob havde på forhånd annonceret at han skulle på arbejde i Danmark efter et par dage, så det var der ikke nogen der holdt mod ham.

Jacobs survivalkarakter blev trukket meget ned af en episode hvor han tvang bilen ind til siden på motorvejen så han kunne komme til at pisse. Meget umodent. Til gengæld var hans morale i top og han tog en masse fede billeder mens han var med. Bestået.


Påske


profil_paske

Survival: 8
Party: 5,5
Morale: 8

Samlet point: 21,5

Kommentar:

Påske har været med på en del ture de sidste par år og har fået godt tag i rejselivet. Ingen brok, aldrig den sidste, frisk på den værste. Det afspejler sig i de flotte karakterer. Derudover tog han en masse billeder og rippede alle parkerne. Det eneste Påske mangler for at være en toptunet turmaskine er at få arbejdet et dagligt bad ind i regimentet. Ikke fordi han lugter eller noget, det er lidt foruroligende at han kan have det fint med at være gennemblødt af sved fire gange per dag uden at have badbehov. Besvarerne var da heller ikke enige om hvorvidt det er et plus på survival skalaen at springe badning over eller om det er et minus.

 

Pikkel


profil_pikkel

Pikkel var uden sidestykke turens hårdeste ripper, men hvordan klarede han sig af boardet? 

Survival: 7
Party: 7
Morale: 9

Samlet point: 23

Kommentar:

Forbløffende godt må man sige. Der var også en del uenigheder om Pikkel, særligt angående hans survival. Jeg vil derfor gå lidt i dybden med Pikkels 7-tal i survival. Jeg syntes det er lidt højt sat. Pikkel selv skriver ”at jeg som den eneste ikke sov på luftmadras, men 2 stk ligge underlag af 10mm”. Prøver Pikkel at sige at han er mere hårdfør end os andre og vores mere eller mindre selvoppustelige madrasser? I så fald hvorfor skulle han så have to underlag? Alternativt prøver han at kompensere for lidt klynken i krogene? Jeg hælder til det sidste. Ikke meget eller noget men konflikt er nu engang sjovest. Tag Pikkels evner til at lægge lorte som eksempel. Her var evalueringerne delte. En fremhæver hvordan Pikkel ”forstår at skide i skoven flere gange om dagen, og han fortæller hvor, så man ikke får sig en overraskelse”, en anden skriver at han ”ikke kan lægge en lort uden problemer”. Hvem har mest ret. Jeg hælder til det sidste. Celine lærer os er ”en mand der snakker om sin lort er lige så interessant som emnet”. Det, at Pikkels lortelægningstaktikker fyldte så meget i evalueringerne vælger jeg at tage som et dårligt tegn. Lort skal lægges, ikke besnakkes.

Angående Pikkels andre flotte karakterer skriver evalueringerne at han ”skatede før og efter alle andre på samtlige spots”, men ”har desværre lært at holde lidt igen når han er omgivet af rapportere fra sladderspalten.dk”, dog ”fik han een til at føle man var på skatetur selvom man bare sad og drak øl og så på. Spot efter spot.” Pragtpræstation.

Matzon


profil_matzon

Hvad Matzon ikke har i karakterniveau har han i profilbillede. 

Survival: 4,5
Party: 6,5
Morale: 5,5

Samlet point: 16,5

Kommentar

Matzon stak af på tredjedagen uden nogen gangbar undskyldning. ”Tog toget hjem i stilhed”. Han prøvede noget med en lille vabel på foden, som ifølge en evaluering sågar hindrede ham i at ”bruge sit fiskeudstyr”. Det virkede nu som han hyggede sig meget godt men hans første elskerinde playstationen har altid haft et solidt greb i de nedre dele. Matzons indsats blev reddet af hans høje humør og omgængelige væsen, som vi desværre kun fik lov at nyde i to dage. Bestået med henstilling.
Lars, aka Smukke Lars aka Lars Lækkerhår
  profil_lars2
Lad være med at tage din kæreste med hvis du ved Lars kommer til festen. Ikke at han har tænkt sig at macke på hende, for det har han ikke. Tilgengæld kan du være sikker på at hun har tænkt sig at macke på ham. Fairly warned be thee.
 Survival: 7
Party: 7
Morale: 7
Samlet point: 21
Kommentar:
Flot evaluering til Lars flotte hår. Nogen uenighed og hvorvidt det signalerer overskud i ødemarken at have medbragt en saks til at trimme skægget og gele til at tæmme garnet, eller om det er overflødigt. Tidløs diskussion. Ud over at hæve ”skønhedsgennemsnittet” betragteligt bidrog Lars med nogle ”underholdende slams uden at kny”.
Simon
profil_simon2
Rejserutinen kommer tydeligt til udtryk når Simon bygger et rødvinsglas af en plasticflaske uden at bruge nogen form for værktøj.
Survival: 8
Party: 8
Morale: 8
Samlet point: 24

Kommentar:

Flot evaluering til Vrissendorf. Mange deltagere var i taknemmelighedsgæld efter at deres nattesøvn igen og igen afhang af hans madrasoppustermaskine (se nederst). Simon havde flere maskiner med end alle til sammen og ville kunne underholde en mindre hær i vildmarken i en måned. Forudsat at han får løst genopladningsproblematikken. Update: problemet er løst og lidt til.

Kim

profil_kim 

Survival: 8,5
Party: 7
Morale: 8

Samlet point: 24

Kommentar:

Det første jeg bemærker er at mine karakterer er mistænkeligt høje. Jeg vurderer at folk har frygtet de kommentatoriske konsekvenser af at fokkke med mig. Fornuftigt tænkt.

Det eneste rigtige kritik jeg modtager er at ”Alle” åbenbart var i tvivl om jeg ville hjem før tid. Det er nyt for mig at jeg skulle være sådan en der ikke regnes for at kunne stå distancen. Hvis man vel at mærke ikke regner byture med. For det gør man ikke.

Noget af det der har boostet min Survival score var et trick jeg lærte af Jan Koks idol, Henrik Boserup. Jeg havde nemlig set to Boserup streetgrilltricks inden afgang som jeg vurderer har hævet min score det halve point fra 8 til 8,5. ”Der er altid en rist i nærheden man kan grille på”, lærte Boserup mig først. Ok, lige det tip var så noget vrøvl, men det andet trick virker. Trick nummer to går ud på at man dropper tallerken og bestik og fyrer en bøf, pølse og/eller fisk ind mellem et saletblad og spiser det. Max survival. Det smager ikke af så meget, men hvad så? Når det er et spørgsmål om liv eller død betyder smagen mindre.

 


Troels

profil_troels

Survival: 8,5
Party: 8
Morale: 8,5

Samlet point: 25!

Testvinder. Med rette. Arrangør, lederskikkelse, tagboks, køletaske, GPS, aircondition.

Ronnie

profil_ronnie

En ny dag en ny Biggie trøje.

Survival: 7,5
Party: 8
Morale: 7,5

Samlet point: 23

Ronnie kan klare sig selv i vildmarken. Forudsat at nogen eller noget puster hans luftmadras op. Uden en god madras kan han ikke opnå den optimale akustik til hans apokalyptiske snorken.
 
Tomas
profil_tomas 
Survival: 6,5
Party: 8
Morale: 7,5

Samlet point: 22

Mistede sin shotgun i Renault'en fordi han hverken kunne styre musik eller GPS'en. Får bonus for at skrige i søvne fordi det gør Påske bange. Kan drikke varme øl dagen lang uden at tude en eneste tåre. Mistede sit board i Stockholm. Mistede og mistede, glemte det i sin brandert du ved. Havde lidt problemer med at slå sit telt op.

 

Letten

profil_letten2

Da Letten annoncerede at han ville med på turen måtte jeg stille et af de hårdere spørgsmål man kan stille sine venner: "er du sikker på at det er noget for dig?". Underforstået "jeg kunne måske godt forestille mig at det kunne blive lidt antrengende at have dig med". Det mente Letten nu nok det var alligevel og at jeg iøvrigt skulle holde op med altid at være så sur. Han er trods alt selvudnævnt Verdensmester i at holde ferie. I bakspejlet havde vi begge ret, mest Letten.

Survival: 1,5
Party: 8,5
Morale: 5,5

Samlet point: 15,5

Kommentar:

Turen ville ikke have været det samme uden Letten. Ringede til sin kæreste fra Linköping for at få hende til på nettet at finde ud af hvor han kunne købe en camping stol i Stockholm området. Efter to dage i telt var Lettens survival-vilje opbrugt. Måske hvis han havde fattet at puste sin madras op det var gået bedre? Der stod jo at den var selvoppustelig? Hvorfor er den så flad når jeg skal sove? Noget af en nybegynder i vildmarken. Bedre til at drikke øl end han er til at administrere successen og få skatet igennem dagen efter.

Butch

profil_butch

Sådan ser en mekaniker ud når han slapper af.


Survival: 4
Party: 7
Morale: 6,5

Samlet point: 17,5

Vinder point på at have taget med på trods af en ankelskade. Taber point for at tage i sommerhus med Letten og efterlade Påske i processen.

Morten

profil_morten

 Når Robocop møder Gammelsmølf og smider trøjen.

Survival: 7
Party: 7
Morale: 7,5

Samlet point: 21,5

 Kommentar:

Meget plus for at være den ældste på holdet og still rippin'. Plus for at kunne historier fra gamle dage. Det motiverer hele krewet når alderspræsidenten skater.

 
Bertha

Turens sidste deltager var Simons nyeste kreation. Det er Simon selv der har givet hende karakterer, jeg protesterer ikke. Sikken en fest.

 

  profil_bertha

I naturlige omgivelser.

Spæks:

Vægt: 7800 gram

Kasse: Fire 8" boards
Batteri: 4p4s balanceret Li-ion 15V, 150Wh
Forstærker: Mosfet 2x100W peak
Spilletid: ca 5 timer pr dag i 3 dage og 6 oppustninger af luftmadrasser
Lys: 112 RGB dioder. Fjernbetjent og musik styret.

Survival: 7.

Bertha kan give strøm til en luftmadrasblæser så man slipper for at pumpe selv. En vigtig survival skill for gruppen. Desværre havde hun nogle børneproblemer med opladeren så selv samme feature drænede hende for power på tredie-dagen. En mindre survival-agtig skill.

Party: 10

Hyper skatesession om dagen. Maxer festen om aftenen.

Morale:10

Som et lejrbål i stenalderen udgør hun det epicenter hvorfra gruppens sammenhængskraft udstråler. - Indtil batteriet er dødt og laderen ikke virker...

Kommentar:

En af de første aftener ville Simon tidligt i seng og ville have Bertha med. Der havde været en episode på sidste års turne hvor unavngivne festaber (host) Kokken (host) ikke var modne nok til at tage Berthas lillesøster, Dorrit, med ind i tørvejret da de gik til ro som den sidste. Der var selvføgelig en lille bøf med at Dorrit kunne finde på at give stød ved fysisk kontakt og derfor ikke er sådan overdreven sprød at have inde i sit telt når man skal rode rundt i sin brandert, men alligevel. Tilbage til Bertha-historien. Butch lover at være ansvarlig for Bertha, men bliver pludselig træt og fortrækker...uden at tage ansvaret for Bertha. Letten er den sidste der går i seng og er sprød nok til at holde Butch op på hans ord og sætter den evigt heavy-og-lysshow udspyende Bertha ind i Butch's telt. Herefter går der en halv time hvor Butch kæmper med at få slukket bæstet. Uden held. Sikken misere. Efter lang tids kamp må Butch med halen mellem benene vække Simon for at få slukket Bertha. Det kan man nemlig kun med en fjernbetjening.

Tiser

  avesta_udsigt_troels2