Not CPH Pro

Ikke mange ord om Cph Pro i år, det vil jeg overlade til dem, der overværede dette års konkurrence i Copenhagen Royal Skatepark. Det eneste jeg nåede at overvære, var udkanten af festen fredag bag hallen, ellers stod den på sessions, chill i den københavnske sommervarme og premieren på den nye Flümers video i wonderland. Jeg bør vel fyre op under noget interweb en dag og samle op på begivenhederne.

Tirsdag ramte jeg for første gang med board i hånden det nye spot på Kalvebord, SEB huset. Et slarafenland af stier, ledges, små banks, manual pads, gaps både store og små og meget mere. Uden tvivl et af danmarks bedste spots og hvis man ikke kan andet, så kan man da altid chille en pils, mens de aller benhårdeste streeties kaster sig udover den store firer. En bedre streetcarver har jeg endnu ikke fundet i danmark, og hvis du ikke kan li' spottet, må det efter min bedste overbevisning være din manglende fantasi, der sætter dig til vægs der. Jeg husker bedst en knægt på vel 12-13 fyre op under en ollie udover settet, navnet har jeg ikke, men hvis du har det, så smid det da lige i kommentarerne?Onsdag nåede jeg at se det meste af Thrashers stort promoverede Sankt Hans session på strandparken. Det var især godt at se lokale streetdogs fyre op under dobbeltsættet, Flex' bs wallie missede jeg, men jeg fik set Mark fyre op under varial heel og surfe ud af en bs nollie flip, et par forsøg mere så havde den været der clean. Phelpsteren havde åbenbart fået nok og flyttede spektaklet over på den store 19'er. Riisvad steppede op og satte en ollie udover sættet som den første, hvorefter manden det hele var sat op til; Chris Pfanner startede med en ollie og sluttede sessionen med en ren bs ollie efter at have landet på 3 foregående. Pfanner er et bæst, det kan der slet ingen tvivl være om.Fredagen brugte jeg på at pleje familierelationer, men jeg fik da sneget mig med i endnu en af rækken af stærkt mindeværdige sessions i X. Drengene fyrede op og forsvandt så ud i streeten, efterladende hallen og pilsnerne til os aldrende bowlskatere, der nød at lege unge med de andre gamle i danmarks stadig bedste bowl anlæg(Mens vi venter på Parken, Helsingør og med tiden vel også den nye X hall?).

Rygterne ville vide at der lørdag ville være premiere på Flümers II, istedet var der syg sessions hvor de lokale samt svenskere sørgede for at holde folk véd ilden, mens vi alle utålmodigt ventede på at filmen blev vist frem. Tekniske årsager, bevidst inkognito politik eller bare almen ungdoms sløvsind betød dog at filmen aldrig dukkede op og i stedet luskede jeg træt, flad og lettere rumskæv hjemad. Trods skuffelsen over ikke at have fanget filmen, var der intet andet sted jeg hellere havde opholdt mig den lørdag end Wonderland. Det var godt at se streetdogs som Hjalte blande sig i sessionen, han skal nok komme efter det i bowls'ne, og dem der virkelig mestrer Wonderland får det til at se så nemt ud at vi andre bare må græmmes over at ryg og knæ ikke længere holder til virkeligt at få farten ud af de nye plader.

Søndagen var endnu en sommerdag som de klæder København bedst, varm, solrig, afslappet og med alle de smukke damer, din nakke kan tåle at vende hovedet efter. Vi ramte bongspottet for en lang hyggesession med et hurtigt pitstop på Ghettostranden med Strandløven Kenndo og Dhalsgaard. Da flyers'ne for Flümers filmen ikke havde anden tidsangivelse end "I aften kl 22.00" endte vi endnu engang på Wonderland. Denne gang blev stædigheden belønnet og filmen præ-vist frem for et udvalgt og passende publikum. Jeg var for træt og fuld af oplevelser til at huske meget andet end at filmen var god, skaterne dedikerede, tricks'ne rå og filmningen som den skulle være. Der er ikke noget i skateboarding, jeg elsker højere end passionen...

Mandag luskede jeg mig forbi Roskilde for at se lidt på løjerne og med en slet skjult bagtanke om at blande mig i bowlsessionen, det gjorde jeg så i oldschool heatet med de andre +30 skatere. Især Fiske fyrede op og nåede fortjent finalen. Efter 2 omgange Texas Death Match bukkede jeg idiotisk nok under for gruppepres og besluttede mig mod bedre overbevisning for at deltage i spaset. Det endte prompte med en flækket nakke, 2 minuters streetlur og 5 sting i nakken, samt strenge instrukser om at chille og passe på den mindre hjernerystelse jeg modtog i ekstra præmie.


Tak til alle for sessions, stikken på næven, nas af smøg og så fremdeles, vi ses derude, om ikke andet til næste års København Am.