Skatistan - Kunst anmeldelse

Skatistan arrangementet i Copenhagen Skatepark bød ud over besttrick, Letten og folkekøkken også på kunst udstilling med rigtig ART.

I loungen over den nye bowl var der linet et antal dekorerede skateboards op, disse boards var blevet gjort ART af nogle udvalgte kunstnere der for en god sags tjeneste havde udsmykket skateboardsne som så var sat på auktion via lauritz.com.

 

Initiativet var vældigt godt i disse ARTY tider og det var spændende at se de deltagende kunstneres vinkel på det at dekorer et skateboard der skulle på auktion for at tjene flest mulige penge til skatistan.

 

For den utrænede ud i kunsten ART var det sikkert en masse ukendte navne der stod bag alle kunstværkerne, for den trænede ART kender lige så. Det som generelt var savnet på udstillingen var en noget mere avangardistisk holdning til udvælgelsen af kunstnere. Hvis vi antager at det gyldnesnit tager udgangspunkt i den første kunstner så er kryds kompositionen fuldstændig lige hvilket jo giver et anstrængt følelse til det samlede udtryk. Denne bevægende følelse skulle gerne være mere i balance med sådan en samling af velansete kunstnere. Den måde værkerne var sammensat på gav mig et flashback til en af de tidligere Schwing udstillinger på Charlottenborg, farverne lige så. Dog var det enkelte elementer der ikke før er set så som Pikometeret og installationen med delikatesse saven.

 

Det autentistiske ved brugen af piktråd bliver ved kombinationen med belysningen fuldstændig fantastisk og man lulles langsomt ind i en stemning det skriger ART.

 

Den direkte oplevelse blev understøttet af billederne opklæbet på valmuepap leveret direkte fra fabrikken i det vestlige Afganistan. Flotte billeder af Uggi Kaldan der nok må regne med at modtage en "photo incentive check" fra Zero og mystery skateboards. De mærker var markant repræsenteret på billedere.  

Auktionen på de dekorerede skateboards løber frem til 25 marts kl. 11.00. Hvis du vil give de afganske skatere en hånd (eller penge) er det derfor vigtigt at deltage i auktionen på netop det brædt der vil booste din personlige ART faktor 2-300%.

Du kan byde på boardsne her (link til auktionen) og ellers så håber jeg at du deler min opfattelse af udstillingen som værende flot, gennemført og yderst professionel. Byd løs drenge det er ART.