Skateboardpanelet 4

Panel forside

Fantasi eller virkelighed? Fire fantastiske fortællinger fra panelet om deres bedste kød-og-blod-oplevelser med professionelle skateboard-kørere.

 

Spørgsmål: Hvad var din bedste live-oplevelse med en pro?

Tryk play på Tommy, hør musikken og læs svarene:

 

Kim panel 4

Dødskim:

Omar Hassan i Forum - ´90 eller noget. Det var nok den begivenhed, hvor der var allerstørst afstand mellem, hvad jeg troede var muligt, og så hvad jeg så. Bastien i Forum 2002-03 var også en øjenåbner. Malto i Prag 2007. Vi anede ikke, hvem han var. Bare en eller anden knægt, der skatede under træningen sent fredag aften. Vi sad og drak bajere, og så ham lære arealet at kende, nok den bedste demo man kunne ønske sig. Der var en kæmpepyramide, som han bare pumpede hen over og brugte som speedbump, det var nok det der rystede mig allermest. 

 

 

 

Kelså panel 4

 

Kelså:

Vælg selv: Stå på platformen i Münster, mens Hosoi helt uden at anstrenge sig sætter hovedhøje back-to-back FS ollies, mens han venter på, at der bliver plads til, at han kan prøve en manual/ Se Mark Gonzales poache min shiftie-ollie i Münster i 1987/ Se Nicky Guerrero YDMYGE resten af Europas vertskatere igen og igen med sin uforlignelige stil og power/ Rune’s totalt frådende vinderløb ved Scandinavia Open i Forum - vælg selv år. 

 

 

 FB panel 4

 

FB:

Jeg synes, jeg har haft mange, men et par stykker popper frem med det samme:

Hen over vinteren 1994-95 boede jeg i S.F, og der så jeg /skatede jeg  sammen med rigtig mange pros. Tre som virkelig gjorde indtryk på mig var: Josh Kalis, Fred Gall og Julien Stranger.

Jeg så Julien Stranger skate Fort Miley med en fart og power, som jeg aldrig siden hen har set nogen skate det spot med. Han lavede kickflip og fs, 270 alley-oop ollies over den stejle hip i højde med toppen af den øverste rail - der hvor Phil Shao lavede 50-50, hvis I skulle være i tvivl.

Jeg skatede tit alene ved Wallenberg. Der er masser af god flat land, og den andet trin fungerer perfekt som en ledge (curb - som nogen sikkert kalder det). En dag kom den unge Fred Gall forbi i en tung gul regnfrakke a la dem sømænd har på, og rippede for vildt. Han var alene i S.F og bare ude og give gas på boardet.Han skatede med masser af fart, og havde styr på sine switch skills. Det var en fornøjelse at se på. På samme tour fik han taget to legendariske billeder på Hubba, som udløste både et cover på Thrasher og et på Slap - samme måned.

Jeg mødte Kalis flere gange, og han var absolut den bedste jeg så skate dengang. Han var virkelig forud for sin tid. Ss. Flip ss.bs.ts on lock i 1994. Ordentligt sygt!

Siden hen har jeg været på tour med Chris Haslam og Cooper Wilt rundt i DK. Det var virkelig en fornøjelse. De to er ægte skate rats. Hvis der er spots og et gulv at sove på, så er de klar.En dag efter vi havde været i byen tog vi i fælledparken for at chille, og Haslam spillede S.K.A.T.E. med alle kidsne, skrev autografer, og lavede noget der minder om en demo på mini rampen.Ingen sure miner  - bare skateboarding. Det er den helt rigtige attitude - at Haslam så samtidig er fuldstændig sindssyg god til at skate, og lavede gale tricks hele ugen gør ikke oplevelsen dårligere - se f.eks hans fs. boardslide to fs. boardslide på bowleren i Kolding i ”United by Fate” (Globe 2007-2009).  

 

 Danni O. panel 4

 

Danni O.:

Da jeg næsten blev multidræbt af Dennis Busenitz i Skatehalle Berlin. Jeg skatede et heat, hvor Dennis Busenitz var med, og allerede der, der havde jeg skidt i bukserne. Han kørte så hurtigt, at jeg var nødt til at gå af mit bræt tre gange. Han er en af mine favoritskatere, så det var nice med en uhyggelig nærkontakt. Jeg vidste, at hvis ham ramte mig, så døde jeg. Han er et kæmpe lokum. Han var lige ved at køre mig over to gange. So close and so beautiful. Jeg havde ikke nogen rejseforsikring, så hvis kan kørte ind i mig, så var jeg færdig. På et tidspunkt var han så tæt som fire-fem centimeter. Jeg kunne seriøst mærke et vindpust. På et tidspunkt hoppede jeg ned af dobbeltsettet, og han hoppede op af det samtidig.