Reykjavik skatepark, her går det godt

Den evige jagt på gode skateparks fortsætter og denne gang tager vi temperaturen på en skatepark der ligger i Reykjavik, Island.

Gjörðu svo vel!


Alle skate fotos af Sigurður J. Bjarnason


Selvom den islandske stat er gået fallit kan det ikke ses på skatescenen.

 

Der er mange nye rippere og den ældre generation holder stadig formen ved lige. Tidligere var det meget således at når man rundede de 20 og var gammel nok til at gå i byen (Vinbutikken) så holdt man op med at skate. Den mode er heldigvis holdt op, så det er OK at skate selvom du er i midt 20'erne eller sågar i 30'erne. Faktisk virker det til at der er flere der skater nu end da Island købte hele verden og toppede i 2007. Så noget godt er der måske kommet ud af finanskrisen deroppe.

Den nuværende hal er 3 gange så stor som den gamle og når bowlen bliver færdig er der ikke meget at klage over. Der er tøse aften, longboard aften, private sessions og så selvfølgelig åbent for alle i de normale åbningstider. Måske er det kun København der ikke kan finde ud af at tilbyde de specielle grupperinger deres egne tider. Island 1, Danmark 0.

Da lokalet er et gammelt film studie er alle væggene sorte, dette giver en fed Dødskim agtig stemning, altså ingen søde pandaer eller isbjørne her. Det er forresten lovligt at skyde Isbjørne hvis de kommer i land på en isflage, lidt groft måske men der er bare nogle der ikke er velkomne på Island. 

 

Bowlen er lige ved at være færdig, der mangler kun coping og så er den klar. Transitionen er meget god og da den er lukket helt til kommer den til at blive en regulær dødsdrom for fartdjævle. 

 

 

Dave Jonsson(Dabbi Canada) og Robbi viser her lidt street tech i skateparken. 

 

 

Siggi fremviser lidt islandske street spots.

 

 

Undertegnede tager en cruiser i den gamle skatepark (samme hus som den nuværende park, lokalet var bare mindre) 

 

 

Ingvar har lige droppet sit arbejde som reparatør af højspændingslinier til fordel for Isklatrer & Bjergguide, han er ægte Viking.

 

Island har også lige fået deres egen skateboard web www.skateboarding.is (link) så hvis du vil se lidt Islandsk skatescene eller selv skal en tur til Island med boardet under armen så smut forbi deres web, der står der alt om skatespots & shops og hvad der ellers er værd at vide.