Skateboardpanelet

Dødskim, Kelså, FB og Danni O. svarer på hvem, der mindst fortjente at vinde Thrashers Skater of the Year-titel.

Panelforside

Fire stoddere - et spørgsmål: Hvem var den mindst værdige S.O.T.Y.-vinder? Kelså og Danni O. svarede på spørgsmålet inden Chris Cole vandt for anden gang. En liste med alle S.O.T.Y.-vindere kan du se nederst på siden.

 

Kim Panelet

Kim: Strengt spørgsmål, der er ikke nogen af dem, der er uværdige som sådan. Prisen i sig selv er jo ikke sig selv så værdig, som vi har for vane at gøre den til. De sidste par år har Thrasher været meget åbne om, at det i høj grad handler om, hvem der har været flinkest til at promovere deres brand. Når man skal dele sol og vind lige mellem så mange interessenter, vil vinderen sjældent være den mest værdige, hvis man anlægger et mere skateboardromantisk perspektiv. Den eneste gang, jeg har investeret mig følelsesmæssigt, var sidste år. Rune havde gjort alt det rigtige hele året og havde i årene forinden været stærkt medvirkende til at legitimere transitioner igen. For mig er det mere afgørende i det store billede at grinde Love Bowlen end at udgive nok så vild en part. På samme måde havde jeg hellere set Peter Hewitt tage den i år uden derfor at sætte spørgsmål ved, at Cole har været den bedste skater. De nuværende præmisser passer sig bare bedre for en Transworld pris syntes jeg. Thrasher devaluerer deres pris ved ikke at tage nok højde for gammelmanddødssegmentet, haha.

 

 

Kelså Panelet

Kelså: Man bliver ikke udnævnt til SOTY uden at have ydet noget ekstraordinært. Jeg kan ikke se, hvorfor én af disse skatere skal trækkes med en titel som “mindst værdig”. Dog har jeg aldrig brudt mig om Bob B’s selvhøjtidelige facon/flailende stil, så når det nu skal være, bliver det ham. Eksempel: Engang blev Bob spurgt om, hvorfor han ikke deltog i europæiske konkurrencer (Münster/ Scandinavia Open). Svaret var, at han var klar, så snart der blev indført totalt rygeforbud ved konkurrencerne. Jeez.

 

FB Panel

FB: Jeg synes ikke, at der har været nogen ”mindst værdige vindere”. De har alle været ”da fucking bomb” på det tidspunkt, hvor de vandt. Jeg har aldrig rigtig været den store Tony Hawk fan, men hans talent og hvad han har gjort for skateboarding, det kan man ikke fronte på. Når jeg nu tænker tilbage, så tror jeg, at jeg var lidt skuffet over valget af TNT.  Han er jo absolut en ripper, og han har sikkert prydet hver en side af Thrasher, og vundet hver en contest i 2002, men jeg er ret sikker på, at jeg hellere havde set PJ Ladd eller Chris Cole som vinder dengang. 2002 var jo året, hvor Dying to Live (Zero), In Bloom (TWS) og Pj Ladd’s Wonderful Horrible Life kom ud. Så jeg er ret sikker på at jeg har heppet på en af de to i stedet for en ”park/contest-skater” (og jeg er udmærket klar over at TNT kan skate alt, men set med 2002 brillerne på). Hvis spørgsmålet derimod går ud på, hvem der er mindst værdig i det hele taget, så tror jeg aldrig, at jeg kunne blive færdig med at nævne navne.

Helt personligt og fuldstændig unfair, så så jeg helst, at B.A. fik titlen som SOTY hvert år.

 

 

Danni O panelet

Danni: Det må være Mike Carroll. Han er bare ikke så vild som alle de andre, det er han bare ikke. Jeg har ikke set så meget med ham. Jeg tror, han er med i sådan GIRL-videoer og sådan noget der, men det gider jeg ikke at se. Chocolate og den slags, det synes jeg ikke er så nice.

 

 

 

S.O.T.Y.-vindere:

1990 - Tony Hawk

1991 - Danny Way

1992 - John Cardiel

1993 - Salman Agah

1994 - Mike Carroll

1995 - Chris Senn

1996 - Eric Koston

1997 - Bob Burnquist

1998 - Andrew Reynolds

1999 - Brian Anderson

2000 - Geoff Rowley

2001 - Arto Saari

2002 - Tony Trujillo

2003 - Mark Appleyard

2004 - Danny Way (anden gang)

2005 - Chris Cole

2006 - Daewon Song

2007 - Marc Johnson

2008 - Silas Baxter-Neal

2009 - Chris Cole (anden gang)

2010 - Marius Martaeng