På byggetur til Roskilde

Byggemand O svinger hammeren i Roskilde

I Roskilde har Danni O den sidste måned gået mere eller mindre alene udenfor Hal 12 og bygget på sit helt eget DIY bowl projekt. Hvis du har fulgt med i quicklinks, véd du at Danni har oprettet en blog hvor han løbende holder folk opdateret med hvad der sker. Jeg syntes det lød som så sejt et projekt, at jeg stak en sovepose under armen og tog til Roskilde for at hjælpe ham i 2 dage.


Hvis du har set Pontus Alv's "The Strongest of the Strange" video, været i Hamborg eller Berlin, så véd du hvad der har inspireret Danni til at gå igang. I en tid hvor alle danske skatere syntes at skumle og skule misundeligt til svenskens beton boom, er det forfriskende at se en ung skater, der har taget murerskeen i egen hånd og sørger for at der sker noget herhjemme.

Flisebrokker og stabilt grus, transitioner klar til støbning..

Musicon er navnet på den nye bydel i roskilde, hvor Hal 12 ligger. Det er blandt andet her at der vil blive bygget et Rockmuseum, der efter planerne bliver danmarks største museum. Det er her Roskilde Festivalens hovedkvarter ligger og med 200 nye ungdomsboliger, gøglerskole, mv. bliver det spændende at følge udviklingen. Musicon har givet tilladelse til at Danni må bygge betonbowl'en, der er ingen planer om at bebygge den del af området indenfor de næste 10-12 år og der er masser af råmaterialer frit tilgængeligt på grunden. Selvom Danni har fået lovet økonomiske støtte til projektet af både selve musicon og Hal 12, har han indtil nu lagt ud for alle materialer fra sin egen SU.

Vi mødtes onsdag formiddag på Valby st. og tog toget ud til Hal 12, efter at have hentet 50kg cement på det lokale byggemarked var vi klar til at gå igang. Selvom mørket falder alt for tidligt i denne tid, fik vi klaret en del på første dagen. Torsdag startede vi tidligt op, og selvom vi begge måtte gå forholdsvis tidligt om eftermiddagen nåede vi en hel del.

Novembervejret satte ikke en stopper for os, jeg håber at Danni har støbt hele hjørnet færdig til næste gang jeg kigger forbi

Transitionerne Danni i første omgang har bygget er seriøst stejle, corneret stramt som en i helvede og i det hele taget tegner alt til at det lykkedes Danni at skabe en i den grad udfordrende og for Danmark unik bowl.

Her på falderebet vil jeg lige opfordre alle, der har muligheden til at tage til Roskilde og give Danni en hånd til at få fingeren ud, med lidt hjælp og hvis han kan holde dampen oppe, står bowlen mere eller mindre klar når vinteren er slut.

Builders Crib.