Onsted Skatepark

Klokken er 18 og vi sidder på en parkeringsplads udenfor Aarlborg, snakker aftensmad, hvor vi skal sove og om vi overhovedet orker at skate mere den dag, da vi over telefonen hører at danmarks nyeste og mest eksklusive cement skatepark er færdig og at idémanden selv lige har taget det første run. Alt snak forstummer, vi kaster os hovedkuls ind i bilerne og ræser fra Aarlborg til Århus omegn for at se nærmere på sagerne. I udkanten af hvad der vel engang har været en lille landsby, ligger 3 små villaer, klemt inde mellem hvedemarker og landevej. Kan det virkelig være her?

Bedre sent end aldrig følger her sidste del fra vores Roadtrip.

 

Ord: Dan Abrahamsson

Billeder: Påskograffen, Gruppebillede af Tine og byggebilleder af Dan.

Jeg hørte første gang om projektet til sidste års Country Club. Over et par pilsnere snakkede jeg med Dan som netop var gået igang med at bygge en cement rampe i sin baghave. Han havde tydeligvis gennemtænkt konceptet. I midten skulle være en lille cement bowl, og rundt om den køre en oval bane, med en række forskellige obstacles. Også selve byggeprocessen havde han minitiøst planlagt, Det her var et spot jeg måtte nå. Dan har brugt utallige weekender og aftener på at bygge denne lille baghave rampe, han vurderede selv at der lå cirka 1000 timer i rampen. Små 80 m2 stor blev den, det er ikke meget plads at presse så stor en idé ned i.

 

Efter at have skatet med i jomfrusessionen er det helt klart for mig at det er lykkedes for ham at skabe noget unikt. Finishen og kvaliteten er helt i top, overfladen så smooth som det næsten er muligt. Transitionerne er hurtige og der er hele tiden et nyt obstacle på vej, det er ikke en rampe du kan skate på flad fod og bare et øjebliks uopmærksomhed, så står du i køkkenet og samler resterne af et termovindue op. At det overhovedet er muligt, vidner om stor tolerance fra naboernes og ikke mindst Tine, Dans kone. Jeg tror ikke mange kvinder vil syntes om at have de kubikmeter cement i baghaven og lyden af skrigende polyurethan imod cement er vel ikke alles idé om baghave idyl.Vi skulle bare lige forbi og carve lidt, vi skulle både finde noget ordenligt mad og bagefter til Djursland for at sove, vi skulle ihvertfald ikke ende med papmad gen. Det endte med et par timers session og bagefter skulle vi jo også lige ha' en pils og lidt røg. Så selvfølgelig endte vi på BK ømme, trætte og ivrigt snakkende om rampen; Alle skatere burde have et sådan monster i deres baghave.

Dan har allerede planer om nye etaper af rampen og vi følger selvfølgelig med i hvad der løbende vil ske. Du må selv finde frem til Dan og høre om han har lyst til en session. Vi håber på at kunne bringe et interview med Dan, som kommer i en fremtidig session. Her til sidst i artiklen kan du se Dan's egne billeder af byggeprocessen.

Vi skylder Dan en stor tak for at invitere os forbi og vise os et af de mest inspirerende selvbyggerier vi har set i Danmark.