Sverige er verdens bedste land

Malmö har fået en ny skatepark ved Sibbarb campingplads. Svensken har med denne nye betonpark endnu en gang cementeret deres overlegenhed i forhold til Danmark.

Image

Sverige er det bedste land i verden!

 

Tekst, billeder og video: Simon Bressendorff

Malmö har fået en ny skatepark ved Sibbarb campingplads.
Svensken har med denne nye betonpark endnu en gang cementeret deres overlegenhed i forhold til Danmark.

Den nye park har alt det der ikke er i Stapelbäddsparken; Den er kompakt, intet er over brysthøjde, transitioner , banks  og  ledges blandes i een pærevælling. Selvom det meste er småt er der masser af udfordring på alle niveauer.

 

Image
Allan kickflipper et af de mange speedbumbs


I Danmark klapper vi i vores små hænder når Maersk forære sig selv et to cifret millionfradrag til hans i forvejen ringe beskattede krigsmaskineri, i form af et tilskud til renoveringen af fælledparken.

 
Og mens de danske skatere snakker stolpe op og stolpe ned, i en tone der er forbeholdt teenagetøser, om hvorvidt man overhovedet kan have banks i et bowllandskab. Så bygger de det bare i Sverige. Som Jon Magnusson skrev på denne side for et par uger siden, så tog det under et år fra der blev snakket om Sibbarb parken til den stod færdig!

 

Image
Allan bs smith grinder en streety transitions obstacle

 
Det er nu over to år siden at Ritt Bjerregård og Klaus Bondam var på studiebesøg i Stapelbäddsparken for at se om ikke det var noget vi skulle have fx ved Amagerstrandpark. Der er nu for længst holdt kommunale møder for langt over hvad budgettet for hvad sådan en lille fræk betonpark som Sibbarbparken ville have kostet.

Der er vist ingen tvivl om at når det kommer til skateboardkultur så er græsset vist grønnere på den anden side.

Image
Banks og transitioner er blandet sammen p