BowlDays Haderslev

 

Danmarks svar på X-Games gæstede i weekenden StreetDome

 

På Gade Idrættens svar på 1. maj gik BowlDays

På vanlig vis havde BowlDays arrangeret en bus, der kunne bringe Københavnerne dybt ind idet sønderjyske, der efter FV15 ofte omtales som Mordor. Æreshertugen, Morten Hansen, nu kendt som mørkets fyrste, havde fejet areal og Dome for løbehjul og tog pænt i mod gæsterne.

Domens footyteam har lavet denne lille stemningsvideo fra dagen.

 

Konkurrencen gik ned i Domens Bowl, der både er dyb og kræver lidt tilvænning. Men det forhindrede ikke folket fra hovedstaden i at fyre op for noget seriøs skating. Gæsterne satte sig fuldstændigt på konkurrencen, der måske næsten kan betegnes som en opvisning af københavnsk bowlskating, når det er bedst. Man ved at barren er sat højt, når Dannie Carlsen ikke går videre til finalen.

Det bowlskating, der gik ned i finalen har jeg ikke set lignende på dansk jord. En farlig kombination af flere skatere i bowlen, høje airs og heftige liptricks. Alt I mens Irons Andreas Laustsen sørgede for musikken på Rasmus karakteristiske: Spin that shit.

Andreas Laustsen er sygt glad for at vende plader. Spiin that shiiit!!!

 

Kevin Bækkel løb velfortjent med sejren. Hidsig fyr. I hælene på ham kom Bjørn Lillesøe og Frederik Høpfer. Men alle skatede fedt.

Redbull havde sendt Tobiass Plass til Haderslev for at dokumentere legene. Se hans arbejde her

 

Da vejrguderne tilsmilede os var der heftig aktivitet uden for Domen også. Enkelte aldrende københavnerbaserede skater nåede slet ikke inden for, da solens stråler og det glatte beton fyldte de unge gamle med ungdommens virilitet.

 

Dannie Carlsen smed lige en hurtig linje inden bussen vendte hjem mod Amager

En arrangement som Bowl Days trækker de store politiske kanoner til. Repræsentanter fra Den nationale platform for Gade Idræt, Danmarks Skateboard Union og Jysk Skateboard Forbund blev set i alvorlige diskussioner. Rygterne langs copingerne svirrede med ord som karteldannelse og Cosa Nostra.

Dage som disse I Haderslev giver et håb om, at det nok skal gå i det sønderjyske. Tak til Domen, BowlDays, en busfuld københavnere og en god flok lokale.

 

Ute har også lavet en film om dagen inkl. et billedet af en hund