Bowldays - Fredericia

Dagens Podie

Lørdag d. 31 stod Fredericia i programmet for Bowldays karavanen. En flok af hovedstadens bedste(og yngste) bowlskatere var troppet op tidlig morgen. I forskellige stadier af naturligt forfald fra en weekend, der for mange startede onsdag på Wonderland. En lille håndfuld voksne(læs; ældre), var sammen med kaptajnen på prammen S/S Nukashow, Rasmus Lolholm og styrmanden, en nedslidt Norsk crustpunker, med til at trække aldersgennemsnittet op omkring myndighedsalderen. Hvorfor det lige var at ikke flere voksne bowlskatere tog turen med over til fastlandet, må man selv finde konklusionen på.

 

Fotograf: Lars Dalby.

Hugo Boserup - Noseblunt

Overfarten foregik rimeligt hændelsesløst, hvis man ser bort fra den punker der lå og sov i midtergangen med lommerne fulde af ost og en ADHD præteenager på iste med brus(hvem har nogensinde drukket iste og tænkt, hey, det mangler sgu' da brus?). De unges musiksmag vil jeg slet ikke komme ind på, jeg tror vi skal have Hr. Lübeck lidt mere i sving herinde, til at forklare ungdommen hvad rigtig skaterboardere musik er.

Vel ankommet til Høje Skibe Fredericia, den årlige havnefest, forløb tingene som sædvanen byder; Sejlskibene havde slæbt en halv pelikan med ind i havnen, den havde så spredt sand udover store dele af "streetarealet", de lokale var mødt tidligt op og havde fået sneget sig til lidt opvarmning, inden bowlen blev overrendt af en flok hormon forstyrrede teenagere på iste, øl, nikotin + og små 4 timer i en bus. Snakesessionen var som altid helt åndsvag, og mindst en skaters chancer for at blande sig i konkurrencen, blev seriøst handicappet af en af de obligatoriske kollisioner. Andres af weekendens udskejelser og den flydende morgenmad på turen til fastlandet.

Andreas Laustsen - Boneless One

Personligt orkede jeg det ikke og valgte istedet for at gå en tur igennem havnen, kigge lidt på gamle biler og returnere med en lystigt klingende pose fyldt af den lokale flydende opvarmning. Den og så en flaske Morgan gjorde at resten af denne reportage er lige dele ren fantasi, voldsomt tågede minder, ren gætværk og udledt af Lars Dalby's glimragende billeder.

Jesper Svenningsen - Madonna

Der var flere semilokale rippere til stede, inkl. Vert Bo, der så sjældent spottes på en Vertrampe at han vel fortjener et nyt navn; Skål Bo? Jesper Svenningsen, der tydeligvis er i topform efter at han har fået en vertrampe lige om hjørnet i Herning og Mats(Mads? Matsj? Masht?) som i den grad er blomstret op siden jeg sidst så ham skate. Resten gider jeg ikke nævne, de er trods alt jyder de fleste af dem, og vi ved jo hvor metropolcentriske vi er her på www.skateboard.dk

Nårh jo, jeg må jo hellere også nævne René Willumsen, han er jo god, og sponsoreret. Og hans bror er sømand.

Rene Willumsen - Nollie transfer

Hvor længe niveauet i dansk bowl skating kan blive véd med at stige aner jeg ikke. Men det er svært ikke at være optimistisk for fremtiden, når man ser ungdommen kaste sig ud i en så gammel disciplin, med sådan intensitet og kreativitet. Mere gider jeg ikke skrive om konkurrencen(Meget mere kan jeg ærligt talt ikke huske, der var vist også noget med nogle blå colaer, og et slam i et forsøg på at hoppe på en hesteskole krikke switch, på turen hjem lå jeg i fosterstilling på forsædet).

Der kommer sikkert video på et tidspunkt, så kan I selv se hvad I får lov til at se. I kunne jo bare have været der, så så interesseret er I jo med sikkerhed ikke.