Knakken på Samsøen

 

Jysk Skateforbunds Oldboysafdelings Facilitetschef, Morten Knak har brugt ferien på Samsø med familien. Dedikeret og ansvarsbevidst far, som han er, hev han dagligt ungerne med på det lokale areal. Skateboard.dk modtog efterfølgende dette spotcheck.

I bilen på vej til en SeniorSesh var vi lige en tur igennem standard-brokkerierne, og et punkt var den forestående sommerferie - 3 lange uger med familien. - Og for at toppe den, så var en af ugerne med svigerfamilien - på Samsø... "Godt for dig" replicerede Bo, "så kan du jo træne dit carve". 

Således ændrede samtalens karakter sig til et mere positivt leje, og smilet har siden haft den fornemste placering.

..Samsø var nådig med vejret, og det blev til en uge med daglige besøg. Banen er ikke svær at finde, spørg en hvilken som helst Samsing under 65, og du får en detaljeret ruteplan remset op. Bag Tranebjerg Skole ligger den, med adgang fra Pillemarksvej. Der er fine parkeringsmuligheder, og adgang til skolens toiletter det meste af dagen, da der ligger et fitnesscenter i skolens bygninger.

Det første jeg lagde mærke til var de 2 veldimensionerede halv-bowls der nok skulle give et godt skub hen over arealet, og manglen på scooterkids. (Nuvel - de var der, men ikke i den overflod jeg ellers har været vant til.) Fraværet af scootere fik mit eget afkom til at stige ud af bilen, og fra det tidspunkt var højest en fjerdedel af tiden min egen. Til gengæld er mine muligheder for at kombinere fremtidige ferier med skate blevet væsentligt forbedrede. Tilbage til emnet...

I starten af den fjerneste halv-bowl er der placeret en lækker og velfungerende vulkan, der binder hele banen sammen på kryds (de 2 halv-bowls) og tværs (2 quarterpipes), og der er til mange timers underholdning i den alene. På vejen fra vulkanen til den høje quarter er der en hidsig pukkel der hjælper godt til hvis man skulle være kommet halv-sløvt ned fra de nævnte elementer. 

Undervejs mod den fjerne halv-bowl er der et lille speedbump, som giver ligeså godt afsæt som de flyouts jeg husker fra de sene 80'ere, og et dobbelt bump som jeg desværre ikke nåede at blive fortrolig med (bedre held næste gang!). Der er en smal knæhøj ledge (eller flatbar i beton?) i samme område, og til begge sider er banen omgivet af kurvede manual-pads med vinkeljerns-coping - sweet!  

Fra vulkanen mod den lave quarter står banens (for mig) mest skræmmende konstruktion: 2 granitblokke med hidsig transition. Når jeg hygger med ungerne er det svært for mig at finde "nos" nok til at forsøge noget som helst der kan sparke mig af brædtet, men da øen jo er lidt udenfor normal køre-radius for gutterne mandede jeg mig op, og fik en af pygmæerne til at mobilfilme sketchen.

 Knak viser unger, areal og boller frem

De lokale helte som dukkede op og forsvandt igen på skift, var ligesom resten af øens befolkning - meget imødekommende, og meget lidt territoriale. Når den gamle skubbede ungerne rundt i 8-taller var der aldrig sukken, stønnen eller råben over at vi var i vejen, selvom vi ret beset "huggede" det meste af banen på den måde. 

Bonus-info:

Der er 5 hængekøjer man kan placere kone og trætte børn i.

FSR har selv lagt denne video op, fra byggeriet og testkørslen.

Luv...

-- 

/K