Kongeflippet 2008

 Afviklet med passende tumult omend i godt vejr.
Image  

Tekst: Kim Møller
Fotos: John P.

Surt nok for dommedagsprofeterne blev regnvejrsdatoen ikke nødvendig at tage i brug. I strålende solskin kunne vi nyde afviklingen af nyklassikeren Kongeflippet.

2008 udgaven indeholdt en række nyskabelser og et par gamle kendinge.


Image
Truck don't stop. Nugga i fin form

Følelser

Det nyeste nye var minirampe konkurrencen. Som næsten alle andre ting bevæger modeluner inde for skateboard verdenen sig i cyklusser. Til gamle mænds udelte begejstring har det gjort det muligt at genindføre denne lavsmerte disciplin. Pudsigt var der meget der ikke havde ændret sig siden sidst, Michael Jensen er stadigt urørlig i konkurrencer. Fortjent sejr, lad os ikke håbe at der går et år førend vi ser ham på brættet igen.

Boardercross var en skidegod ide og var sjov at se på og det hele, men måske ikke så optimal som på tegnebrættet. Det var ikke mange overhalinger der fandt sted og dem der gjorde var mest udslag af fodfejl i skubbe teknikken. Ingen nævnt, ingen glemt. Den der kom først ned af rollinnen holdt mestendels føringen resten af vejen.

Vert, Kongedisciplinen! Jess og Svenningsen var mødt op for at vise hvordan man ripper ude på bøhlandet. Altid en fornøjelse at se på.

Nede på ”begynderarealet”, streeten, var der en serie besttricks, der fortjent blev vundet af den bedste på dagen. Så har vi vist ikke såret nogen pølser.

 

Hvide hundelorte

Den bedste nyskabelse var dog uden tvivl de indlagte kunstneriske indslag i form af livemusik fra Laus bænkeband Bolværket og nogen tabere med det intetsigende navn Jantefax.

Bolværket kan bedst beskrives som en art totalteater sat til musik. De optrædende sidder solidt bænket på en grøn af slagsen med hvide knoer knugende en grøn og en rød. Eftertænksomme tekster om forskellen på en børnelokker og en pædofil, samt storbypoetiske betragtninger over steriliseringen af det offentlige rum i fraværet af barndommens elskede hvide hundelorte.


Image
Totalteater n