Tilstandsrapporten - XXI - Beton eller træ, så længe det kan skates…

XXI intro

Byggeriet står ikke stille selvom der går længere mellem rapporterne. Byggecrewsne er flittige som myrer og 2015 eksploderer med nye skateparks

Aarhus

aarhus Laessoesgade1

Læssøesgade i Aarhus der skal afløse den nedlagte Sct. Annagade er endelig på vej og skulle efter planen være klar næste sommer.

aarhus Laessoesgade3

Søren Enevoldsen fra SNE Architects har givet den gas med renderingerne. Det ser spændende ud men det har vist været en besværlig omgang da der var 1000 ting at tage højde for når man bygger midt i en skole gård.

aarhus Laessoesgade2

 

Birkerød

Birkerod multiskatepark1

GlifbergXLykke har gang i et projekt i Birkerød der gerne skulle være færdigt i Juni 16.

Om der kommer Skaterchicks der laver layback grinds er endnu uvist, men projektet ser spændende ud og den lange rail nedenfor lægger op til gode combo linier som i Tony Hawk proskater 1

Birkerod multiskatepark2

 

Copenhagen Skatepark

Streetparken ved Enghave har fået et super areal, gulvet er dog meget glat og utilregneligt så det bringer minder frem om SkateZoo på amager som også havde et gulv der skræmte mange væk og knækkede nogle håndled. Om det går som i Skatezoo at der blev placeret en kæmpe vert midt i hallen ved jeg ikke men William og hans crew i skateparken arbejder på en løsning med gulvet, vi håber de får problemet løst inden det bliver sommer igen.

cph skatepark

Arealet er tegner af SNE Architects med input, ønsker og inspiration fra brugerne der dukkede op til Workshoppen Royal Copenhagen Skate afholdt i marts.

 

Esbjerg Bowl

Barry Lee er træt at beton så han er gået igang med at bygge en kæmpe bowl i træ. Hvis han vil kan han hente noget kastanie finer i fælledparken, der vil vi gerne bytte lidt træ med noget mere beton.

esbjerg bowl1

 

Esbjerg Streetmekka

Streetmekka, multiareal og gadeidræt er de nye buzz words indenfor skateboarding. Det er også nogle ord der giver flere skateparks, så bare fyr op for flosklerne.

esbjerg street2

esbjerg street1

Parken bygges af Beaver Concrete og er færdig i januar 2016

esbjerg streetmekka

esbjerg street5

Denne bowl skulle eftersigende blive meget stor. Glæder mig til at se vores Jyske redaktør gi den et test run.

esbjerg street4

 

Frederikssund

FSR bygger flere parks end de fleste. Dette lille projekt er lige blevet klemt ind i tidsplanen. Glæder mig til at se hvordan det bliver når det står færdigt her inden jul

frederikssund skatepark1

frederikssund skatepark2

 

Helsingør - Multiparken

For at kunne leve op til efterspørgslen fra de beton hungrende løbehjulskids fra Whiskey bæltet bliver skateparken nu udbygget med en minirampe og en god omgang flow cruiser.

Pivotech har hånd om projektet og sørger for at det bliver fedt at skate på.

helsingoer1

helsingoer2

 

Herlev

Ikke alle byer er lige heldige med deres skateparks. Dem der har trukket nitten bor i Herlev.

herlev

 

Høje Taastrup

Ud af det blå serverer Wonder Concrete disse billeder på deres instagram profil. Hvor kom den bowl fra og kommer der mere?

hoeje taastrup

hoeje taastrup2

 

Munkebo - Fyn

Parken er designet af Søren Enevoldsen fra SNE Architects og bygget af de kreative drenge fra FSR

Der er planer om at lave street elementer rundt omkring på asfaltstierne i nærheden af skateparken. Så løsningen bliver fuldendt inden længe.

munkebo3

munkebo2

Gul slappy curb. 5 stjerner herfra! Hvornår bygger i en af dem i København?

munkebo1

Byggemand Balder med en frontside ollie

munkebo crew

Byggecrewet og Arkitekten

munkebo skatepark1

munkebo skatepark2

munkebo skatepark3

 

Roundwall - Nordjylland

Den jyske minibowl konkurrence spidser til. Kan Esbjerg nå at overhale eller sætter de flittige nord/kronjyder turbo på og lukker projektet før sneen falder?

roundwall aalborg1

roundwall aalborg2

 

Varde

Den officielle åbning af Varde bowlen er d. 30 oktober. Projektet er bygget af FSR crewet og de har også lavet en test run video af parken som kan ses nedenfor.

varde1

Bo smider en Japan air mod den jyske solnedgang

varde2

 

X-Hall

Hallen er snart færdigbygget og det betyder så at rampebyggerne skal i gang. Royal Copenhagen Skate har i forbindelse med en workshop de har afholdt omkring projektet stået for at få udarbejdet et design. Om bowlen bliver som på de sparsomme design streger nedenfor eller der kommer ændringer vides ikke på nuværende tidspunkt, et står dog klart at parken åbner i 2016.

x hall

 

Hullet

Der er kommet mere beton i hullet og "street" delen er helt skatebar…

hullet

 

Wonderland Christiania

Drengene på reservatet er ikke til at stoppe så de har sevfølgelig udvidet skateparken med et loop. Godt man ikke er ung og fuld på Christiania mere.

wonderland loop

 

DIY

Afuk drengene har gang i dette lille projekt på enghavevej. Mon ikke de når at få dækket hele området med beton inden skoleåret slutter.

afuk diy

 

Mere…

Dette var et godt udpluk af hvad der foregår i øjeblikket. Der er sikkert gang i flere projekter rundt om i landet og så har jeg nok også glemt et par stykker.

Men skynd jer at komme ud og prøv nogle af de fede nye parks der er kommet. Vinteren er på vej og den kommer vi desværre ikke uden om.