Guroen i Bondi 2013

ng10

I dag er vi alle Nicky Guerrero. Efter fire års ørkenvandring i toppen af international bowl masters skete retfærdigheden endelig fyldest.

Forside billede er taget af Michael White

I et felt spækket af store af navne lykkedes det Nicky at skate bedre end i mange år og at lave flere forskellige tricks end de andre til sammen. Et godt råd undervejs fra Rune om at huske at sætte madonnaen og bonelessen i finalen og sensationen var virkelighed. Stort tillykke til Rune også for igen at se bedst ud i bowlen og i øvrigt holde de sulte horder på afstand med autoritet år efter år. Nicky har været flink at sende fotografier og fortællinger fra fangekolonien.

Det var for vildt i Bondi. Jeg er super stoked på resultatet og svæver stadig på en lyserød sky. Efter 24 timer i tre forskellige flyvemaskiner, landede jeg søndag morgen i Sydney. Nu skulle jeg kun med to tog, forbi otte stationer og ind i en bus. Jeg stod ved bowlen klokken ni om morgenen. Vejret var allerede varmt og der var kun en der skatede.

ng9

Den officielle Bowl a Rama plakat 2013.

ng8

Allerede om tirsdagen var de fleste skatere dukket op. Hele dagen var der forskellige kids, der alle kunne lave 540. Morgen sessions var mellow, eftermiddags sessions var stegende hede og om aftenen stod der en rand af mennesker rundt om bowlen og klappede og gejlede sessionen op. Det gælder om at skate, men også at trække sig tilbage, holde pause og lade andre komme til. Ikke bare være en ego nar.

ng7

Frank er lidt over 50, skater og er en habil skateboard deck collector. Han var stoked over at jeg havde to af mine Alis boards med til ham, som han havde bestilt. Han snakkede også om Jesper Andreasens verdenskendte samling af Guro boards.

Det var en god uge op til konkurrencen. Når man havde skatet og svedt kunne man bare tage en dukkert på den fede strand. Vandet var 22 grader, dejligt varmt, og super forfriskende. Det hele virkede som en kæmpe skateboard feriekoloni. Skatere fra hele verden over alt.

ng6

Omar Hassan og Josh Borden er cool at have session med, de ripper for hårdt.

ng5

Sheff til venstre gav mig en masse cd'er med Australsk guld, skatefilm og musik. Matt til højre kan godt lide gammel punk rock og været roadie for mange australske bands. Matt gav mig et USB stik med 4 GB Musik fra Australien. Her er de om aftenen på Beach Road med nogle Coopers som de godt kan lide, især Matt.

ng3

Søndag formiddag før konkurrencen. Fik lige snusket et billede af Pedro Barros, hans far, en anden super ripper fra Brasilien, Alex Sergente og Mike Rogers fra Grind for Life. Mike Rogers Har overlevet en cancer operation hvor de løftede hans hjerne og fjernede svulsten, så han har kun et øje. Han ripper stadig og samler penge ind til at hjælpe kraft ramte. Mike er sej.

ng4

Her er der gang i Pro finalen. Man kan skimte Sam Beckett, der er ved at ramme det stramme corner i en frontside grind. Sam Rippede i det hele taget.

ng2

Om morgenen havde jeg tre gode runs hvor jeg ikke faldt. Jeg lå nummer et efter kvalifikationen. Jeg slappede af på hotellet, men var lidt nervøs om jeg kunne holde den placering i finalen. Det kunne jeg heldigvis godt. Mange er super seriøse omkring konkurrencer, og det kan ødelægge stemningen. Min taktik denne gang var at blive på, men også huske at have det sjovt.

Bowl A Rama er en super fed turnering, der bringer skatere sammen fra hele verden. Det kunne være fedt at se nogle danskere dernede næste år. Spar sammen nu! Det bliver en oplevelse i aldrig glemmer. Bowl A Rama Holder også en konkurrence i Algorta Spanien 7. juli.