Domus Vista - Uddød race lokaliseret på Frederiksberg.

De sidste levende eksemplarer af den jyske minirampeskater.

Dens habitat er blevet udryddet til fordel for de mere aggresive betonpoolskatere. naturlig reduktion af populationen som følge af alder og sidemisbrug.Vi har lokaliseret de sidste kendte eksemplar ude ved Domus Vista, Frederiksberg. 

Vi har igennem flere ugers arbejde, fået et indblik i hvordan den overlever og socialisere sig med det lokale miljø. 

 

Mariusen, en meget kendt art fra den gamle Fælledpark. Arten har været anset for at være totalt udryddet efter den nye park er blevet støbt op i Beton.

En ting som kendetegner Mariusen er dens evne til at socialisere sig med områdets andre arter, heriblandt det forhadte sparkehjuls dyr, allerede efter et par dage, er Mariusen så kendt blandt de små snyltere, at vi gentagne gange bliver spurgt om ikke vi kan ringe til Mariusen.

Den lever godt ude ved Domus Vista, hvor det rå og kolde ghettomiljø kun er til artens fordel.

 

Ikke fra Jylland, efter hvad vi ved, men stadigvæk skræmt væk fra parken efter betonen er blevet lagt. Den er meget stille og rolig, og kan håndfoders med dåseøl.

 

Dette eksemplar er yderest spændene, da det stort set ikke har noget syn tilbage, dyrlægerne siger at det ikke burde være muligt at dette eksemplar ville kunne skate.

Vi planlage at fange dette dyr i et net, men måtte tænke på vores egen sikkerhed og valgte at fodere den med øl og pizza, den Jyske vrede er ikke til at spøge med.

 

Boom! så skete der noget. Når dette dyr kommer på besøg ude ved Domus Viste, fortrækker de gamle arter over til den anden platform, hvor de så begynder at hviske, vi ved ikke helt hvad de hvisker om, men tror det er noget med alderdommen og født alt for tidligt.

 

Pikkel dyret skater alt. Vi har haft det med i Sverige hvor vi måtte skiftes til at holde øje med det, ellers blev vi forpustet.

 

Minirampen er 15 pladerbred, det lyder alt for vildt, og det er det også. Den bliver skilt i to stykker engang efter sommeren. Så skynd dig afsted, det meget sjovt at skate en så bred en minirampe.

Roskildevejen, en Kilometers penge væk fra Zoo og i modsatte retning af København, inde til venstre på parkeringspladsen ved det kæmpe store hus, Domus Vista.