Mathias Hall Laursen

Mathias Hall Laursen interview

Du kender ham som Rottemand og han bander som en sømand. Med rette. Jeg har ladet næsten alle sgu'erne stå så du også kan lære det. Det er nemmere end at lave rullefald ned i en betonbowl.

Hvor længe har du skatet?

Jeg ved ikke helt hvor lang tid jeg har skatet? Vel omtrent otte-ni år, men som de fleste andre så har jeg holdt nogle lange pauser.

Hvad var dit første board.

Jeg fik mit første board til min 10 års fødselsdag Det var sådan et minilogo hvor der var en gut der lavede krooked ned af et handrail på grafikken.

Første gang i Hullet, ikke noget problem.

 

Hvor startede du henne?

Jeg startede med at skate på musikkonservatoriet fordi jeg boede i nærheden, og så skatede jeg også Amaliehaven og selvfølgelig Fælledparken.

Hvorfor har du ikke fattet at stoppe endnu?

Det er simpelthen også for dumt jeg ikke er stoppet endnu. Jeg ved det sku ikke? Det er det sjoveste i verden bare at få lov til at lege på sådan et rullebræt. Man skal være mere til stede når man skater for hvis du ikke er til stede så slammer man.

Du havde et lidt stramt forår i 2012 med en knæoperation? Hvad gik galt?

Jeg skatede ikke rigtig i et år. Det er hidtil den slemmeste skade jeg har haft. Det var til Country Club for tre år siden cirka. Jeg slammede og vred mit knæ og forstuvede min ankel. Efter det gik mit knæ af led hver dag i noget tid hvor jeg bare skulle stikke benet ud også hoppede det på plads igen. Det gjorde det så mindre og mindre med tiden men dagen inden jeg sejlede med Georg Stage, så gjorde det det samme igen. Der kunne jeg ikke få det på plads, så jeg sejlede mens jeg var på krykker. Da jeg kom hjem og før jeg blev opereret var der gået over et halvt år. Jeg fik fjernet 70 til 80 procent af min menisk.

Går det bedre nu?

Lige nu skater jeg med knæbind hver gang. Det knirker og knaser meget bare jeg bukker mig ned, men jeg kan gå og skate igen. Så må jeg se hvad jeg kan om ti år. Lægerne siger at jeg nok højst sandsynlig får slidegigt om ti år og skal måske have en genetisk menisk proppet ind.

Hvad går det ud på med den der båd?

Lige nu arbejder jeg på et sejl skib der ligger her i København. Firmaer og private kan leje skibet for alt fra fem timer til tre dage. Der er forskelligt hvad vi laver. Nu her skal vi af sted i fem uger til Skærgården ved Stokholm, andre gange er det kapsejladser og sådan lidt. Jeg har også arbejdet for DFDS på sådan nogle bilskibe, hvor jeg var af sted en måned af gangen. Det var røv sygt.

Lien air Wonderland.Er det et skoleskib så? Har du lavet ballade for at havne der?

Jeg har tidligere været på skoleskibet Georg Stage, der var jeg af sted i tre måneder sydpå, men det var noget jeg gerne ville. Jeg havde måske lidt brug for at komme væk og opleve noget andet og se verden.

Hvor lang tid skal det stå på?

Jeg ved sgu ikke hvor lang tid jeg bliver ved med at sejle, jeg tager det lidt en dag af gangen. Lige nu er jeg ansat til midten af oktober så ved jeg sgu ikke helt hvad jeg gør. Jeg tager nok ud og rejser lidt, finder et skib i Australien der kan sejle mig meget af verden rundt.

Det er nogle fede facebook updates fra båden hvor alle ligger og sover på gulvet og sådan noget. Er det hårdt arbejde eller hvad sker der med det?

Man kan godt sige det er hårdt arbejde. For eksempel i nat har jeg nattevagt fra 00-04, men vi havde problemer med maskinen så jeg fik slet ikke sovet inden min vagt. Igen i nat var der problemer med at maskinen var ved at brænde sammen. Jeg startede min vagt klokken 00 med at kravle op i masten og gøre sejlet klar, bagefter skulle jeg ned i maskinen i to en halv time hvor det er meget varmt. Jeg gik i seng 04.14, stod op igen 07.20 og startede med at lave morgenmad til de andre. Efter det gik jeg i gang med at smøre med fedt på ankerspillet og maskinen.

Hvad kunne du tænke dig at lave bagefter?

Bagefter? Hvis nu jeg ikke forsætter med at sejle hele mit liv, vil gerne lege med noget beton, det er rigtig sjovt. Tømrer, skibstømrer? Jeg ved det sgu ikke, i hvert fald noget hvor jeg er udenfor og bruger mine hænder.

Front pivot, der hvor du ikke laver den.

 

Kan du forklare mig hvordan man laver et rullefald ned af en transition?

Jeg kan godt huske den dag. Det er vel noget med at man gør alt for ikke at komme til skade. Lige der lå et rullefald rimelig lige til tror jeg? Jeg nåede ikke rigtig at fatte at jeg gjorde det så kunne godt tænke mig at se det på video.

Du nåede at ligge nogen timers arbejde i at bygge Hullet?

Det er sgu rimelig pinligt fordi jeg har kun skatet den en gang, i to timers tid, men jeg synes den var så fed.

Hvad syntes du om resultatet?

Jeg kan ikke drømme mig til at den var blevet bedre. Vi gik i gang som nogen dumme unge drenge med at grave, med ingen ide overhovedet hvordan den skulle se ud eller om vi bil blive smidt væk efter to dage. Vi var lige blevet smidt væk fra et andet sted. Kig på hvad vi har nu, en stor beton bowl midt inde i København, som i forvejen har det meste, det er jo for sejt. Også det at den er så clean som den er, altså uden nogen buler eller ujævnheder det havde jeg sku ikke troet vi kunne. Jeg er så stoked over Hullet og alle de kræfter, tid og penge folk har lagt i det. Mere tilfreds kan man ikke blive.

Hvad skete der med den backtail ting ude på Wonderland. Påske var helt oppe at ringe.

Ved ikke helt hvad der skete, men jeg skal lave den igen fordi jeg slidede ikke i den. Det irriterer mig grænseløst.

Kan man sige noget om en mands karakter ud fra hvor mange ar han har i ansigtet?

Nej, det kan man da ikke. Jeg fik dem fordi jeg forsvarede en ven, og jeg fortryder ikke at jeg gjort det. Man kan også score lidt på det.

Vi må hellere lige også få med om du er sponseret af nogen eller er der andre du vil takke.

Der er en herresprød person der sponsorerer mig med Matix, Lakai og Consolidated. Der ud over vil jeg sige tak til alle folk der holder gang i Wonderland og Wonderland selv for at have lært mig at skate. Stor tak til dem der har været med til at bygge Hullet. Alle der er flinke overfor mig skal havde et tak.