Wonderland Spring jam

wonderview

Mens vi spændt venter på Påskes video af konkurrencen på Wonderland kan du læse et kort referat. De holdninger der kommer til udtryk deles ikke nødvendigvis af hele redaktionen.

Først og fremmest var det fedt med endnu stort anlagt konkurrence på Wonder. Nogle af de bedste konkurrencer på dansk grund af løbet af stabelen på Staden men det er efterhånden nogle år siden at stemningen har toppet helt. De ikke længere helt nye plader kombineret med et par år med mangfoldige bowls i hovedstaden har indebåret et helt nyt niveau af skating på Wonder. Et generationsskifte om du vil. Titusind kroner i førstepræmie skadede heller ikke. Fingre er blevet mistet på Amager for færre penge.

Arrangementet var sat til klokken seks og jeg kom klokken otte ved starten af tredje heat af fem. Det var stort set umuligt at komme ind for skær folkefest. Jeg var glad for at have provianteret rigeligt bajer hjemmefra. Min plads ved oververten var god til udsigt men langt fra udgangen. Heldigvis var jeg grundigt dehydreret efter session i Parken og det lykkedes det mig at drikke fem øl inden jeg skulle kæmpe mig ud og pisse.

Hvert heat havde en fem-seks skatere der fik introløb fulgt af et ti minutters jam. Jam siger du? En utilsigtet konsekvens af før omtalte generationsskifte er at enkelte af de gamle dyder syntes at være blevet devalueret. I jammet var det svært for de mest overivrige at respektere snake-reglen om at den der kommer først har bowlen. Det kan godt være at det altid har været en regel præget af en stor gråzone, men jeg syntes at det var påfaldende så svært det var for nogle at opgive deres løb når de kom for sent. Jeg ved Roupe føler min smerte. Han var flere gange synligt frustreret over at have en anden skater (hvis navn skal være usagt fordi jeg håber han lærer det selv) i ryggen som burde have pakket sig. Nok om det.

Der var et par gamle kendinge meldte sig ind i kampen: Bong Bong Willy satte et par chink-chinks, Nollieman fløj højere og landede dybere end nogensinde, Bimze var med, og flere andre hvis ansigter undslipper mig lige nu. Påske var som sagt på pletten så jeg hyper lige videoen ved at sige at den formentlig kommer til at indeholde et par glædelige overraskelser i ”skater hans stadig” afdelingen. Og her snakker jeg ikke om Stoppelars utidige indblanden i samtlige opvarmningssessions.

Finalen begyndte vel omkring klokken 23 svært præget af at det spækkede og noget Stad-ramte program. Mellem de første heats var der således liveoptrædener med folk der rappede (og tilmed nogle gange *gys* freestylede) hen over nogle Jamaicaman-beats. Det trak afviklingen i langdrag også i overført forstand: ”Den her sang handler om en ide jeg fik en dag jeg stod og røg en fed nede i Gaden”. Det ville have været mindre smertefuldt at høre om konsistensen af hendes morgenlort, eller en drøm hun havde haft, eller hvordan det lyder når hun hvisker, eller snakker med mad i munden. Under selve konkurrencen var det mest klassisk rap og det kan alle jo lide. Justin Ashby gæste dj'ede i hvertfald noget af tiden og Butch gjorde alle en tjeneste ved at trække Amager 1999-kortet og spørge ham om vi ikke nok måtte høre noget tråd. Det måtte vi ikke.

Der var ti der kom i finalen men fordi der var gået så lang tid valgte Schrøder at trække sig fordi han havde drukket for mange øl i mellemtiden. Hans plads tilfaldt Joey der kvitterede med at kaste sig ned i bunden med fjæset som det første. Han var ok efter et par minutter men brutalt så det ud. Matthias Rotteman er tilbage efter knæoperation og sømandsliv. Han var en smule rusten men hans rustne niveau er stadigt vildt. Balder var tilbage fra US og skatede selvfølgelig også godt. Bjørn skater altid godt men rampen er næsten for lille til hans stil efterhånden. Jeg håber at er er nogen der fik et godt billede af hans tailgrab onefoot over hippen. Nylen fiftiede oververten som goofy og lavede en bs air rundt i den også. Schrøder havde prøvet at smithgrinde den tidligere uden held.

På dagen var det Roupe og Dannie der var mest tændt. Roupe skatede totalt hårdt hele aftenen og var grundigt opkogt i hovedet det meste af tiden. Det er så åbenbart derfor han bliver kaldt Rødbeden går jeg ud fra. Der var ikke så meget at gøre overfor Dannie Carlsen der skatede vanvittigt godt. De der tricks han lavede i videoen derude fra lavede han alle sammen bare i hans løb. Så havde han et par svære tricks oppe i ærmet. Den vildeste var en cab femfyrre over den lille hip som desværre ikke blev landet.

Der var også best trick hvor hvert trick der blev vurderet som svært nok udløste femhundrede kroner. Det lignede at Roupe var skarpest til at regne niveauet ud for han fik hurtigt sat et par tricks fra sine løb, bs boneless lavt på oververten blandt andet. Balder og Matthias gik for at tailslide fra hippen og ind i hjørnet hver deres vej, vistnok uden held. Dannie lavede en alleyoop over den store hip med en indlagt varial som ville have gjort Marius stolt.

Det var en helt vildt sjov aften. En fortrinlig detalje var kombinationen af de ny transitioner op ad væggene og øl på gulvene. Det skete flere gange at folk ville tage et skridt tilbage når en skater kom for tæt på oppe på platformen hvorefter de gled og faldt på røven. Det ser enormt komisk ud.

Slut. Det er så her at jeg afslører at jeg skred lige da det sluttede klokken knap 0130 og faktisk ikke ved hvad placeringerne blev. Det handler om at være med og så videre. Dannie vandt fortjent og jeg håber at Roupe blev nummer to.

Tak til Alis for et fortrinligt arrangement.