Copenhell 2020

Cphell forside

Blev coronakrisen forudsagt af en tidsrejsende på Copenhell i 2016? Og hvilke bands er værd at se, hvis årets metalfestival ikke bliver aflyst, og du gerne vil føle dig ung med de gamle?

 

Der er godt med gammelmandspotentiale på årets Copenhell. Altså sådan nogle koncerter, hvor du kan føle dig ung som 40+, fordi forsangeren i bandet er over 60. Mere om det senere, for først skal vi have et kig på den potentielle tidsrejsende fra 2016:

VEST LANGT FRA

Her ser vi ham. Den tidsrejsende. Det var i 2016 til Copenhell og manden havde et rygmærke med ’Victims of the Future’ på. Vidste han, at festivalen fire år senere ville være truet af en pandemi?

 

VEST TÆT PAA

Budskabet lidt tættere på. Kom han fra fremtiden eller fortiden? Eller handler det hele om, at Gary Moore i en blues-psykose i firserne opfandt sig selv som filosof?

 

Og nu tilbage til gammelmandspotentialet.


Torsdag er den første rigtige dag for os, der er oppe i årene.

Her synger to af alderspræsidenterne. Nemlig Rob Halford fra Judas Priest på 68 og Gene Simmons fra KISS som er fyldt de 70 – et år yngre end Ozzy. KISS skal vel mest bare ses, fordi de er KISS og måske også, fordi de påstår, at de er ude på deres afskedsturne – ’End of the road’. Judas Priest har mere potentiale for at fyre op med blandt andet klassikere som ’Leather Rebel’ og ’Breaking the law’.

Sacred Reich skal også lige nævnes i tordags-forbifarten, men med en forsanger på kun 50 år, er de næsten for unge og vel efterhånden på alder med skateboard.dk’s læsere (er der overhovedet nogen tilbage?)


Fredag har vi et aldersgrænsetilfælde med Bad Religion. Forsanger Greg Graffin er 55, og bandet er for fede til at misse, hvis du er til melodisk punkrock. Desuden er de næsten skatere, da de havde en sang med på soundtracket til Tony Hawk’s Pro Skater 2. Det var ’You’ fra pladen ’No Control’. Hvornår fortæller Rune mon, hvad han tjente på at være med i Pro Skater?


Lørdag bevæger vi os igen op i alderen og møder de helt tunge gamle drenge. Her kan du nemlig høre Iron Maiden med 61-årige Bruce Dickinson som vokal. Samme dag synger skateboard.dk-favoritten King Diamond med Mercyful Fate. King er blevet 63.

Der kommer også en masse andre bands. Lad os krydse djævletegnsfingrene for, at coronaen ikke sender årets metalfest direkte i helvede. Som et lille minus skal det lige nævnes, at de fleste billetter til årets festival allerede er udsolgte.

Festivalen kører fra den 17. til den 20. juni. Læs mere om helvede i København her: www.copenhell.dk